AcasăAdministrațieÎNAFARA LEGII - Clubul FCM Baia Mare, deconturi pe bază de facturi...

ÎNAFARA LEGII – Clubul FCM Baia Mare, deconturi pe bază de facturi și chitanțe fictive către Primăria Baia Mare

DISTRIBUIȚI

ÎNAFARA LEGII Administrația Publică Locală a Municipiului Baia Mare va demara o procedură legală de sesizare a organelor statului după ce un raport al Curții de Conturi a scos la iveală faptul că Asociația Club Sportiv Fotbal Club Municipal Baia Mare a prejudiciat bugetul local cu suma de 152.663 de lei.

ÎNAFARA LEGII Potrivit celor care au realizat raportul, clubul de fotbal FCM Baia Mare a prezentat pentru deconturi autorității locale documente, facturi și chitanțe care nereale.

Mai mult, potrivit auditului realizat de Curtea de Conturi la Primăria Baia Mare, se pare că președintele clubului, Cristian Șpan, făcea acest lucru încă din anul 2014. Acesta a prezentat pentru decont în urmă cu doi ani facturi nereale în valoare de peste 27.000 de lei, iar în anul 2015 în valoare de aproximativ 124.000 de lei.

Aceste aspecte, semnalate de reprezentanții Curții de Conturi, au fost relevate și de către un audit intern comandat de primarul municipiului Baia Mare la acea vreme, Cătălin Cherecheș.

Odată ce datele auditului au fost prezentate, s-a decis ca FCM Baia Mare să nu mai beneficieze de susținere financiară până la momentul rezolvării situației financiare.

Mai mult, pe lângă deconturile făcute pe bază de facturi și chitanțe false, clubul băimărean de fotbal avea și o datorie către Primăria Baia Mare în valoare de aproximativ 64.000 de lei.

Potrivit recomandărilor făcute de reprezentanții Curții de Conturi Maramureș, administrația locală trebuie să ia primele măsuri de recuperare ale prejudiciului adus de Clubul FCM Baia Mare.

Municipalitatea va trebui să recupereze și sumele provenite din majorările de întârziere aferente calculate de la data efectuării plăților nelegale până la data recuperării acestora. Valoarea majorărilor se ridică la peste 41.000 de lei.

Cel mai probabil, Administrația Publică Locală va demara procedurile legale de recuperare a sumelor în cel mai scurt timp, având în vedere că reprezentanții Curții de Conturi au arătat că situația trebuie remediată până la data de 31 mai 2017.

Simona Vasiac

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA