AcasăActualitateSocialÎN URMA UNEI SESIZĂRI FĂCUTĂ LA CURTEA EUROPEANĂ DE JUSTIŢIE - România...

ÎN URMA UNEI SESIZĂRI FĂCUTĂ LA CURTEA EUROPEANĂ DE JUSTIŢIE – România ar putea fi obligată să recunoască căsătoriile gay

spot_img

DISTRIBUIȚI

ÎN URMA UNEI SESIZĂRI FĂCUTĂ LA CURTEA EUROPEANĂ DE JUSTIŢIE Recunoașterea căsătoriei între persoanele de acelaşi sex, pe masa magistraţilor de la Curtea Europeană de Justiție.

Cazul a intrat în atenția judecătorilor europeni în urma unei sesizări făcute de Curtea Constituțională a României pentru un cuplu româno-american. O decizie în acest sens ar putea crea un precedent.

Relu Adrian Coman şi partenerul său, cetățeanul american Robert Clabourn Hamilton, s-au căsătorit la Bruxelles în anul 2010.

Doi ani mai târziu, românul a rămas șomer. Astfel că a decis să se întoarcă acasă împreună cu partenerul său. Fără succes însă.

Cererea de a-i acorda rezidenţă lui Robert Clabourn Hamilton a fost respinsă de autorităţi. Pe motiv că legea din România nu recunoaște căsătoria între două persoane de același sex.

Cei doi au cerut instanţei să le facă dreptate. Ulterior cazul a ajuns la Curtea Constituţională.

După mai multe termene, în noiembrie 2016, CCR a decis să consulte Curtea de Justiție a Uniunii Europene.

”Mă interesează să văd că Guvernul țării noastre merge până la această curte a UE, practic ca o opinie împotriva noastră”, a declarat Adrian Coman.

Avocatul cuplului susține că decizia judecătorilor europeni este importantă atât pentru clienţii lui, cât și pentru celelalte state europene care în baza legii nu recunosc căsătoriile între persoane de acelaşi sex.

”Hotărârea Curții Europene de justiție, dacă va fi una favorabilă, va obliga România și celelalte state membre să recunoască membri de familie ca soți în scopul liberei circulații, pentru ca acești cetățeni să se stabilească unde doresc”, susține avocatul.

Dacă hotărârea va fi favorabilă celor doi, decizia ar putea fi invocată şi în alte ţări.

Sursa info

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA