AcasăActualitate112ÎN URMA ACŢIUNILOR DIN ULTIMELE ZILE - Peste 3.000 pachete cu ţigări...

ÎN URMA ACŢIUNILOR DIN ULTIMELE ZILE – Peste 3.000 pachete cu ţigări şi 165 kg legume şi fructe confiscate de poliţişti

DISTRIBUIȚI

ÎN URMA ACŢIUNILOR DIN ULTIMELE ZILE În perioada 19-21 iulie, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, în colaborare cu lucrători din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Sighetu Marmaţiei şi inspectori din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Maramureş, au organizat şi executat acţiuni pentru prevenirea si combaterea contrabandei cu ţigarete de provenienţă Ucraina, a evaziunii fiscale în domeniul comerţului cu produse agroalimentare, precum şi a actelor de comerţ ilicit, în municipiile Baia Mare şi Sighetu Marmaţiei.

În contextul activităţilor desfăşurate, au fost verificate 24 de societăţi comerciale şi nouă persoane fizice, fiind constatate trei infracțiuni de contrabandă, prevăzute de art. 270 al. 3 din Legea nr. 86/2006 privind Codul Vamal.

Cercetările continuă în vederea identificării tuturor persoanelor participante la activitatea infracţională şi tragerii acestora la răspundere penală. Poliţiştii au indisponibilizat 3.112 pachete cu ţigări provenite din activităţi de contrabandă, în valoare de aproximativ 37.452 lei.

De asemenea, în acelaşi context, au fost aplicate 10 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 28.300 lei, şi s-a dispus confiscarea cantităţii de 165 kg legume fructe, în valoare de 500 lei şi a sumei de 770 lei numerar.

Acţiunile poliţiştilor specializaţi în combaterea infracţionalităţii economice vor continua şi în perioada următoare.

Informaţii furnizate de IPJ Maramureş

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA