AcasăEvenimentÎn ultimele 24 de ore, trei autoturisme cu 18.000 pachete ţigări au...

În ultimele 24 de ore, trei autoturisme cu 18.000 pachete ţigări au fost confiscate la frontieră

DISTRIBUIȚI

Poliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei au confiscat, în ultimele 24 de ore, peste 18.000 pachete ţigări, în valoare aproximativ 160.000 lei, doi maramureşeni sunt cercetaţi pentru contrabandă, iar trei autoturisme sunt indisponibilizate la sediul poliţiei de frontieră.

TISA

Ieri, 26 decembrie a.c., la nivelul Sectorului Poliţiei de Frontieră Sighetu Marmaţiei, judeţul Maramureş, s-a declanşat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări, în zona de responsabilitate. Astfel, în jurul orei 21.00, lucrătorii noştri au depistat în trafic, pe D.N. 18, pe raza localităţii Tisa, un autoturism marca Renault Espace, cu numere de înmatriculare specifice Belgiei, despre care aveau date ca ar transporta ţigări de contrabanda. S-a luat măsura conducerii maşinii împreună cu şoferul, la sediul poliţiei de frontieră, în vederea efectuării unui control amănunţit asupra autoturismului. Astfel, au fost descoperite 24 de baxuri, iar în urma inventarierii acestora a rezultat o cantitate de 11.938 pachete de ţigări, de diferite mărci, de provenienţă ucraineană, în valoare de 100.000 de lei. Totodată, în urma unor verificări specifice, poliţiştii de frontieră au constatat că autoturismul folosit în activitatea infracţională este radiat din anul 2010.

Drept urmare, conducătorul auto, O. Mihai de 25 de ani, domiciliat pe raza jud. Maramureş, este cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de colectare, deţinere, producere, transport, preluare, depozitare, predare, desfacere şi vânzare de bunuri sau de mărfuri care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârşirii acesteia, precum şi pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau tractarea unei remorci ale cărei plăcuţe cu numărul de înmatriculare sau de înregistrare au fost retrase sau a unui vehicul înmatriculat în alt stat care nu are drept de circulaţie în România.

De asemenea, întreaga cantitate de ţigări, precum şi autoturismul au fost ridicate în vederea confiscării până la finalizarea cercetărilor.

CRASNA VISEULUI
Şi poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Valea Vişeului au depistat, ieri, 26 decembrie a.c., în trafic, pe raza localităţii Crasna Vişeului, un autoturism marca Mercedes, despre care existau date că transportă ţigări fără documente de provenienţă. La observarea patrulei poliţiei de frontieră, şoferul a întors autoturismul şi a virat pe o stradă lăturalnică, unde a fost oprit de către un alt echipaj al lucrătorilor noştri.

Autoturismul împreună cu şoferul a fost condus la sediul sectorului, unde în urma unui control efectuat asupra maşinii, în portbagaj, într-o geantă, a fost descoperită cantitatea de 848 pachete ţigări, de provenienţă ucraineană, marca Jin Ling, în valoare de 7.500 lei.
Astfel, şoferul, I. Ioan de 28 de ani, domiciliat pe raza jud. Maramureş este cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de colectare, deţinere, producere, transport, preluare, depozitare, predare, desfacere şi vânzare de bunuri sau de mărfuri care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârşirii acesteia, iar întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării.
De asemenea, autoturismul marca Mercedes, în valoare de 10.000 de lei a fost indisponibilizat la sediul poliţiei de frontieră, în continuare fiind desfăşurate cercetări pentru documentarea întregii activităţi infracţionale.

CRASNA VISEULUI
Lucrători din cadrul aceluiaşi sector au mai oprit în trafic un autoturism marca Fiat, cu numere de înmatriculare specifice Italiei. Imediat, şoferul a abandonat autoturismul plin cu ţigări şi a fugit. În interiorul autoturismului, poliţiştii de frontieră au descoperit 11 colete şi două plase cu ţigări de provenienţă ucraineană, In urma inventarierii bagajelor, s-a constatat că acestea conţin 5.860 pachete ţigări, de provenienţă ucraineană. În continuare se fac cercetări în vederea reţinerii persoanei care a abandonat autoturismul şi documentării întregii activităţi infracţionale, la final urmând a fi luate măsurile legale ce se impun. Totodată, ţigările în valoare de peste 52.000 de lei, precum şi autoturismul au fost ridicate în vederea confiscării.

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.TE-AR MAI PUTEA INTERESA