Acasă Actualitate În STRADĂ - Băimărenii protestează în Piaţa Revoluţiei împotriva modificărilor la legile...

În STRADĂ – Băimărenii protestează în Piaţa Revoluţiei împotriva modificărilor la legile justiţiei

DISTRIBUIȚI

În STRADĂ Mii de persoane au ieşit în stradă la protestul împotriva modificărilor la legile justiţiei. Manifestații sunt anunțate în țară, dar și în câteva orașe din străinătate.

Şi în municipiul Baia Mare oamenii s-au adunat în număr însemnat în Piaţa Revoluţiei.

Proteste faţă de proiectele de modificare a legilor justiţiei sunt anunţate, pe Facebook, pentru duminică seara, atât în Bucureşti, cât şi în mai multe oraşe din ţară.

De asemenea, şi românii din diaspora şi-au anunţat susţinerea pentru cei de la Bucureşti, organizând manifestaţii asemănătoare şi în Berlin (în faţa Ambasadei), Zurich, Roma şi Paris.

În centrul Clujului s-au adunat în jur de 1.000 de persoane. Tot circa 1.000 de oameni sunt adunaţi şi la Sibiu, iar 300 la Galaţi. Sute de protestatari au ieşit în stradă şi la Iaşi, Bistriţa şi Bacău.

Peste 3.000 de persoane s-au adunat în Piaţa Victoriei din Bucureşti. Circulaţia este blocată parţial în Piaţa Victoriei, nu se mai circulă dinspre Bulevardul Kiseleff.

„Proiectul de modificare la Legilor Justiţiei a ajuns deja în Parlament şi urmează să fie supus dezbaterii şi votului în plen. Inspecţia Judiciară va deveni o unealtă politică în mâna ministrului Justiţiei. Numirea procurorilor-şef de către ministru, fără control din partea preşedintelui înseamnă că DNA se va întoarce la PNA, iar Parchetul devine subordonat intereselor politice. Dacă acest pachet de legi va fi adoptat de Parlament ar însemna un dezastru pentru România şi cetăţenii ei. Ne putem lua adio de la o justiţie independentă. Nu suntem singuri în această luptă. De la Magistraţi la Preşedinte şi Comisia Europeană, cu toţii s-au poziţionat împotriva acestor legi. Este momentul ca fiecare dintre noi să acţioneze şi să nu legitimeze încercarea corupţilor de a controla Justiţia”, se arată pe paginile de Facebook ale evenimentelor.

 

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA