AcasăAlteleEconomicÎN PRIMUL SEMESTRU - Vânzările de telefoane și accesorii au crescut cu...

ÎN PRIMUL SEMESTRU – Vânzările de telefoane și accesorii au crescut cu peste 25%

DISTRIBUIȚI

ÎN PRIMUL SEMESTRU Vânzările de telefoane și accesorii au crescut cu peste 25% în primul semestru, în timp ce livrările de computere au avut un declin de peste 12%, potrivit datelor unui studiu.

ÎN PRIMUL SEMESTRU Tendința se regăsește și în structura vânzărilor magazinului online cel.ro, fiind primul an în care laptopurile nu mai sunt cele mai vândute produse, acestea fiind depășite încă de anul trecut ca număr, iar de anul acesta și ca valoare de telefoanele mobile, scrie Mediafax.

„Este primul an în care Samsung conduce detașat cu 40% din numărul de telefoane vândute urmată de LG cu 10% și Apple cu 7%. Creșterea pe telefoane este de peste 80% față de anul trecut, în timp ce vânzările de laptopuri au scăzut cu 6%. Televizoarele LCD și computerele desktop au rămas pe următoarele poziții”, a spus Tiberiu Pop, proprietar și CEO Corsar Online, compania care administrează cel.ro.

Piața de echipamente de comunicații a înregistrat o valoare de aproape 360 mil. euro în primul semestru, în timp ce segmentul de echipamente de IT (computerele) a avut o valoare mai mică de 200 mil. euro.

Un alt segment de creștere a fost cel al electrocasnicelor, a adăugat Tiberiu Pop: „O zonă de creștere spectaculoasă în acest an a fost cea de sisteme de aer condiționat, unde am reușit o creștere de peste 400% față de 2015 reușind să comercializăm până în prezent peste 3.000 de aparate. Per total categoria de electrocasnice mari are o creștere de 300%, în timp de electrocasnicele mici doar de 200%. Alte categorii cu creșteri de peste 200% au fost cea de parfumuri și auto”.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

TE-AR MAI PUTEA INTERESA