AcasăActualitate112ÎN PERICOL – Un parc natural din Spania este amenințat de un...

ÎN PERICOL – Un parc natural din Spania este amenințat de un incendiu de proporții

DISTRIBUIȚI

ÎN PERICOL  Un incendiu încă activ a devastat 1.400 de hectare din regiunea Valencia (estul Spaniei), afectând mai ales un parc natural și obligând armata să intervină, au anunțat marți autoritățile regionale citate de AFP.

Focul s-a declanșat luni după-amiaza din motive încă necunoscute la Artana, comuna provinciei Castellon, și s-a propagat cu rapiditate, a explicat un purtător de cuvânt al serviciilor de urgență regioanle. Incendiul afectează trei comune, dar nu s-a răspândit în zonele locuite, a declarat purtătorul de cuvânt.

Potrivit serviciilor de urgență, focul, care a ars o mie de hectare de vegetație în prima parte a zilei, a devastat alte 400 de hectare după-amiaza, reprezentând suprafața totală a Central Park din New York (340 de hectare).

Luni seara, incendiul a ajuns în parcul natural Sierra d’Espadan, al doilea ca mărime din regiune, pe suprafața căruia se întinde o pădure de stejari — habitatul natural al multor animale de pradă, precum vulpile și o specie amenințate de lilieci.

Peste 300 de oameni, între care 130 de militari, asistați de 27 de avioane și elicoptere, au fost mobilizați pentru a stăvili focul ale cărui flăcări au devastat deocamdată doar zonele periferice.

 

Sursă info.

Sursă foto.

 

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA