AcasăActualitateIn memoriam Dorel Cherecheș

In memoriam Dorel Cherecheș

DISTRIBUIȚI

Deşi au trecut 16 ani de când ne privește din stele, Dorel CHERECHEŞ a rămas în memoria noastră ca unul dintre cei mai emblematici specialişti ai silviculturii maramureşene şi româneşti. A rămas în memoria noastră ca omul care a pus bazele învăţământului silvic în Maramureş, înţelegând mai bine ca oricine că pădurea este o investiţie pentru viitor. A rămas, însă, în memoria celor care l-au cunoscut ca om iubitor de oameni și cetate, ca iubitor al frumosului.

Viaţa lui a fost prea grăbită şi s-a frânt, mult prea devreme, în urmă cu 16 ani. Dar profesorul, prorectorul, autorul de cărţi, autorul a sute de articole şi studii de specialitate a rămas în memoria colegilor, prietenilor, a celor care l-au cunoscut prin ceea ce a construit. O carieră profesională de invidiat, un profil universitar select, un om dedicat semenilor săi, pe care i-a ajutat şi respectat. Cărţile scrise de el ca autor sau coautor vorbesc despre neodihna lui de a-şi face cunoscute gândurile şi ideile, în consens cu lumea în care trăia şi cu evoluţia globală, pe care o intuia mai bine ca oricine. A rămas OMUL Dorel Cherecheş.

În 9 noiembrie 2001, se retrăgea la margine de codru, lăsându-şi familia îndurerată şi pe veci nemângâiată. Din respect pentru personalitatea sa şi din iubire pentru ceea ce a însemnat şi înseamnă pentru Viorica şi Cătălin Cherecheş, a fost înfiinţată Fundaţia “Dorel Cherecheş”, care încă din primul an de existenţă şi-a propus să promoveze ideile pe care le-ar fi pus în valoare şi profesorul universitar, dr. inginer Dorel Cherecheş. Pe de altă parte, Fundaţia “Dorel Cherecheş” a susținut numeroase alte proiecte, manifestări cu caracter cultural, artistic, literar, sportiv și social.

In memoriam, Dorel Cherecheş, familia şi fundaţia care-i poartă numele readuc în memorie o pagină frumoasă a celui care a fost omul Dorel Cherecheş. Fiindcă lucrurile durabile şi amintirile nu mor, chiar dacă timpul curge nemilos. La 16 ani de la dispariţia sa să ne amintim de DOREL CHERECHEŞ aşa cum a fost.

Fie-i memoria binecuvântată!

Sursă info.

 

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.TE-AR MAI PUTEA INTERESA