spot_img
AcasăNews AlertÎN LINIE DREAPTĂ - Se poate demara procedura de achiziție publică pentru...

ÎN LINIE DREAPTĂ – Se poate demara procedura de achiziție publică pentru desemnarea operatorului de salubrizare pentru Zona I din cadrul proiectului de Management Integrat al Deșeurilor Maramureș

DISTRIBUIȚI

Doi reprezentanți ai Administrației Publice Locale a municipiului Baia Mare împreună cu alți doi ai Consiliului Județean Maramureș și unul din partea Asociației de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) vor face parte din comisia care se va ocupa de documentația necesară demarării licitației publice pentru desemnarea operatorului de salubrizare pe Zona I în cadrul proiectului de Management Integrat al Deșeurilor.

Decizia a fost luată astăzi, 22 februarie, în cadrul adunării generale ADI Deșeuri, întâlnire la care au participat cei 31 de reprezentanți ai unităților administrativ-teritoriale din Zona I.

Comisia constituită astăzi va pregăti documentele și se va ocupa de urcarea acestora pe SEAP pentru a putea fi demarată licitația publică. Potrivit reprezentanților Consiliului Județean Maramureș, acest demers ar urma să fie efectuat în maxim o săptămână.

„Am reușit să avem toate hotărârile din toate unitățile administrativ-teritoriale astfel încât să putem demara procedura de atribuire prin delegare a serviciului public de concesiune a colectării pentru Zona I. Este important să avem procedura demarată pentru că va trebui să sincronizăm atât activitatea de construcție pe toate șantierele pe care le avem cu activitatea scriptică, cu întocmirea documentațiilor, cu tot ceea ce înseamnă pregătirea documentației de atribuire. Din experiențele pe care le avem cu toții în procedurile de achiziții publice știți că acestea nu se termină într-un termen foarte scurt și dacă nu reușim să le demarăm pe toate în această primăvară riscăm să nu avem un operator la momentul la care toate construcțiile și instalațiile din acest proiect vor fi finalizate”, a spus Zamfir Ciceu, președintele Consiliului Județean Maramureș.

deseuri1Vasile Barbul, directorul Direcției Generale de Dezvoltare Publică din cadrul Primăriei Baia Mare, a propus ca nominalizarea persoanelor care să facă parte din comisie să fie făcută pe criteriu de performanță.

„Este important ca acești oameni să aibă o experiență în ceea ce privește documentația pentru o astfel de licitație. De aceea aș propune ca să fie reprezentanți ai acelor entități care au trecut prin proceduri de achiziții publice pentru salubritate fiindcă documentația este extrem de complexă și dacă nu te-ai lovit de probleme de acest gen va fi greu să înțeleagă tot mecanismul”, a spus Vasile Barbul, directorul Direcției Generale de Dezvoltare Publică din cadrul Primăriei Baia Mare.

În cadrul adunării generale ADI Deșeuri au fost aprobate atât regulamentul după care se vor desfășura serviciile de salubrizare cât și caietul de sarcini care va sta la baza procedurilor de licitație publică.

Simona Vasiac

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA