Acasă Eveniment ÎN JUDEŢ SE CIRCULĂ ÎN CONDIŢII DE IARNĂ - Ninge în Pasul...

ÎN JUDEŢ SE CIRCULĂ ÎN CONDIŢII DE IARNĂ – Ninge în Pasul Prislop

DISTRIBUIȚI

Vremea a fost joi, 22 februarie, apropiată de normalul termic al perioadei. Cerul a fost mai mult noros. Seara și în cursul nopții, pe arii relativ extinse, au căzut precipitații predominant sub formă de ninsoare.

Cantitatea maximă de precipitații s-a înregistrat la Ocna Șugatag, 0,7 l/mp. Vântul a suflat slab, la moderat. Temperaturile maxime au avut valori cuprinse între 6 grade Celsius (Târgu Lăpuș, Ocna Șugatag și Sighetu Marmației) și 10 grade Celsius ( Baia Mare).

Cel mai rece a fost, în cursul nopții, în Pasul Prislop, valoare -5 grade Celsius și în Pasul Gutâi – 4 grade Celsius, respectiv -7 grade Celsius la Târgu Lăpuș. La această oră, valorile temperaturii aerului indică -3 grade Celsius la Ocna Șugatag și Petrova, -1 grad Celsius la Sighetu Marmației și Vișeu de Sus, 0 grade Celsius la Târgu Lăpuș și grade Celsius în Baia Mare.

Rețeaua de drumuri naționale din județ este practicabilă. Pe sectoarele de drumuri naționale se circulă în condiții de iarnă. Ninge pe DN 18, în Pasul Prislop. Vizibilitatea este bună în trafic.

Intensificări temporare ale vântului, cu viteze de până la 30 km/h sunt înregistrate în Pasul Prislop. Carosabilul este curat, dar umed pe majoritatea sectoarelor de drumuri naționale. Pe DN 18, în Pasul Prislop, se găsește depus (între km 160 și km 180) pe partea carosabilă un strat de zăpadă frământată până la 1 cm. S-a intervenit cu 12 utilaje și s-au împrăștiat 48,5 tone de material antiderapant pentru prevenirea și combaterea poleiului.

Stratul de zăpadă măsura 62 cm la Vf. Iezer, 22 cm la Băiuț, 20 cm la Cavnic, 10 cm la Săcel, Mara, Baia Borșa, 9 cm în Poiana Borșa, 5 cm la Târgu Lăpuș și Ocna Șugatag, 4 cm la Ruscova, Șieu și Vișeu de Sus, 3 cm la Coroieni, Groșii Țibleșului, Leordina și Dragomirești.

Debitele și nivelurile cursurilor de apă din județ au fost în scădere ușoară. Nu au fost semnalate probleme pe cursurile de apă din județ. Exploatarea amenajării hidrotehnice Strâmtori-Firiza se desfășoară în conformitate cu regulamentul de exploatare, în condiții de siguranță.

Pentru astăzi, prognoza meteorologică prevede că vremea se va menține apropiată de normalul termic al perioadei. Cerul va fi temporar noros.

În cursul serii și al nopții, local se vor semnala precipitații predominant sub formă de ninsoare. La munte va ninge. Vântul va sufla slab, la moderat. Temperaturile maxime vor avea valori cuprinse între 4 grade Celsius și 7 grade Celsius. Cele minime vor fi cuprinse între -2 grade Celsius și -5 grade Celsius.

De mâine, 23 februarie, vremea va intra într-un proces de răcire accentuată. Cerul va fi temporar noros și izolat va ninge slab. Temperaturile maxime vor avea valori cuprinse între 0 grade Celsius și 3 grade Celsius, iar cele minime între -11 grade Celsius și -15 grade Celsius.

Conducătorii de autovehicule pot solicita informații despre starea de practicabilitate a rețelei de drumuri rutiere sau anunța dacă întâmpină probleme în trafic la Secția de Drumuri Naționale Baia Mare, telefon 0262 212138, respectiv S.C. Drumuri și Poduri S.A. Maramureș, telefon 0262 213144.

Instituția Prefectului – Județul Maramureș

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Proctoline

Crap Art

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

Purificatoarele de aer omoară microbii și virușii, inclusiv COVID-19: mit sau realitate?

În urmă cu câțiva ani, multe dintre electronicele, electrocasnicele ori aparaturile care azi se pot cumpăra de la orice magazin ar fi părut ceva...

INCONȘTIENȚI LA VOLAN – 6 dosare penale în doar 24 de ore, pentru infracțiuni rutiere

Marţi, 11 august, poliţiştii au organizat mai multe activităţi pe drumurile publice pentru prevenirea accidentelor de circulaţie şi depistarea persoanelor care pun în pericol...

VIOL ÎN MARAMUREȘ – Agresorul, de numai 23 de ani, REȚINUT

În urma activităţilor investigative efectuate şi în baza probatoriului administrat, ieri, 11 august a.c., poliţiştii din Vişeu de Sus au dispus reţinerea pentru 24...

Primii jucători de cazino din istoria omenirii

Inventate din cele mai vechi timpuri, jocurile de noroc au numeroși fani în lumea întreagă. Fie că vorbim despre resorturi de lux uriașe, așa...

LUCRĂRI LA REȚEA – Furnizarea apei, sistată pe o stradă din Baia Mare. O localitate rămâne fără apă

Băimărenii de pe strada Aleea Neptul, numărul 2, scara A, vor rămâne fără apă potabilă la robinete azi, 12 august, timp de câteva ore....