AcasăLifestyleÎn ce constă pregătirea pentru examenul Cambridge English?

În ce constă pregătirea pentru examenul Cambridge English?

spot_img

DISTRIBUIȚI

Una dintre cele mai populare tipuri de certificări pentru stăpânirea limbii engleze, Cambridge English este un adevărat sprijin atât pentru adolescenții care doresc să studieze în străinătate, cât și pentru adulții care sunt în căutarea unui job bine plătit. Diploma se obține în urma unui examen organizat de partenerii universității Cambridge din Marea Britanie. În România, unul dintre centrele autorizate cu tradiție este Twinkle Star, centru lingvistic care oferă atât cursuri de pregătire, cât și examinări pentru toate tipurile de examene Cambridge English.

Examenele Cambridge sunt create ca un set de teste de diferite niveluri care evaluează abilitățile și cunoștințele de limba engleză. Poți alege nivelul care nu îți va pune nicio problemă și nu va necesita pregătire prealabilă, sau poți opta pentru un nivel mai dificil, care va presupune pregătire suplimentară. Sigur, cu cât nivelul este mai avansat, cu atât certificarea va fi mai valoroasă din perspectiva oportunităților oferite.

În mod normal, studenții susțin mai mult de un examen Cambridge. Încep cu un nivel mai ușor, apoi își continuă studiile și treptat își croiesc drumul până la cel mai complex examen. Putem considera că pregătirea pentru Cambridge English are două părți, una de acumulare de cunoștințe și îmbunătățirea limbii engleze, iar cea de-a doua, de familiarizare cu structura și sistemul de notare.

Este important să cunoști de la început tipurile de examen, care sunt așteptările, dar și cum se desfășoară fiecare sesiune a examenului. Ține cont de faptul că testările nu seamănă cu un examen clasic, ci sunt, mai degrabă, sunt orientate spre exerciții practice de ascultare, vorbire, scriere și înțelegere care vor evalua fiecare abilitate pe care o ai.

Pregătirea pentru examenul Cambridge

Pregătirea practică pentru examenul Cambridge este o modalitate bună de a te familiariza cu tipurile de întrebări care vor îți fi adresate și, în același timp, de a obține o imagine de ansamblu asupra răspunsurilor așteptate. Dacă urmezi cursuri specializate de pregătire, atunci ai posibilitatea de a exersa direct cu ajutorul unor teste identice cu cele de la examen. Mai mult, vei putea participa la simulări, care îți vor arăta nivelul exact al cunoștințelor tale la un moment dat.

După cum spuneam, dacă îți propui să promovezi un anumit examen Cambridge din motive academice sau profesionale, cea mai bună opțiune este să urmezi un curs de pregătire. Asta deoarece profesorii au beneficiat la rândul lor de trainic specific, astfel încât să poată structura programa școlară conform sistemului Cambridge. Lecțiile sunt concepute pentru a îmbunătăți toate aspectele care țin de limba engleză și care vor fi testate în ziua examenului. Mai mult, toate cursurile de pregătire includ teste practice, astfel încât să te familiarizezi din timp cu structura examenului.

Sfaturi pentru o pregătire eficientă a examenului

Se spune că majoritatea răspunsurilor la examene conțin informații destul de asemănătoare și că, de multe ori, nota obținută este determinată de modul în care studenții sau elevii au folosit aceste informații. Este foarte ușor pentru aceștia să se concentreze pe învățarea „multor lucruri” și să ignore cât de bine aplică ceea ce știu. O tehnică care funcționează este de a stabili un joc de cărți, care atât în grupuri mari, cât și în grupuri mici. Un teanc de cărți conține diverse imagini și cifre (ar putea include și citate din subiecte relevante). Celălalt teanc conține întrebări posibile. Participanții trebuie să decidă cum ar face ca faptele să se încadreze în răspunsul lor la o întrebare. Acest lucru îi încurajează să gândească creativ, conferă un element de provocare și îi antrenează într-un aspect important al tehnicii de examen. Acest lucru funcționează cel mai bine pentru întrebările cu răspuns deschis, deoarece cursanții au mai multă libertate de a alege cu înțelepciune.

Interoghează întrebările

Mai exact, pune-ți întrebări despre întrebare. În acest fel, te vei asigura că ai citit cu atenție cerința și că ai înțeles-o, astfel încât să te poți apoi gândi rapid la materialul pe care trebuie să-l abordezi.

O modalitate de a face acest lucru în mod eficient este de a folosi abordarea „stiloului de putere”. Poți exemplifica acest lucru scriind o întrebare de examen pe caiet. Apoi, identifică cuvintele cheie și încearcă să explici de ce aceste cuvinte sunt importante. Subliniază-le și scrie scurte explicații. Deși pare un exercițiu simplu, aceasta este o bună metodă de a învăța o abordare corectă și eficientă a întrebărilor de la un examen. În definitiv, dacă nu înțelegi corect o întrebare, nu ai cum să dai răspunsul corect.

Începe pregătirea din timp

Acum este un moment bun pentru a pune bazele pentru examenul de anul viitor. Ca și în cazul oricărui examen, cu cât începi mai devreme, cu atât vei avea mai multe șanse de reușită datorită posibilității de a exersa cât mai mult. Experimentează diferite tehnici, astfel încât să vezi ce funcționează cel mai bine pentru tine. Ia în considerare stabilirea unor sesiuni regulate de practică sau teste de verificare a progresului, pentru a avea o imagine clară despre nivelul tău.

La ce sa te astepti in ziua examenului?

Daca te-ai inscris deja la un examen, tine cont de cateva sfaturi astfel incat ziua examenului sa fie una care iti aduce rezultatele dorite – https://www.youtube.com/watch?v=2frZdkzH99I&t=5s&ab_channel=TwinkleStar 

Cum te poate ajuta Twinkle Star

Twinkle Star oferă cursuri specializate de pregătire pentru examenele Cambridge English, atât online, cât și offline. Pe durata programului de studiu îți vei îmbunătăți abilitățile de înțelegere și citire, dar și cele de vorbire. Vei avea posibilitatea de a-ți dezvolta vocabularul, gramatica și abilitățile de pronunție pentru a promova unul dintre examenele Cambridge English.

Ca dovadă a rezultatelor foarte bune, Twinkle Star Exam Centre a fost desemnat „Cel mai Bun Centru de Pregătire Pas-cu-Pas” din România și “Gold Preparation Centre” de către Departamentul Cambridge Assessment English din cadrul Universității Cambridge din Marea Britanie. Aceste recunoașteri importante, alături de multe altele obținute pe parcursul a peste un deceniu de activitate, plasează Twinkle Star pe prima poziție la nivel național ca centru de pregătire pentru examenele Cambridge și garantează cursanților obținerea unor rezultate excelente.

Este important de menționat faptul că examenul Cambridge English oferă calificări din partea Universității din Cambridge. Diploma poate fi folosit ca dovadă a cunoștințelor lingvistice pentru admiterea la universități, pentru imigrare sau pentru obținerea unui loc de muncă în străinătate.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA