Acasăsinucidere maramuresÎn beneficiul victimelor uraganului Sandy. Monştrii sacri ai rock-ului, în concert caritabil...

În beneficiul victimelor uraganului Sandy. Monştrii sacri ai rock-ului, în concert caritabil la New York

spot_img

DISTRIBUIȚI

Ieri seară, la “Madison Square Garden” din New York, a avut loc un grandios concert în beneficiul victimelor uraganului Sandy, intitulat “12-12-12”, care a reunit cele mai răsunătoare nume ale muzicii de la “Rolling Stones” la Bruce Springsteen, Paul McCartney, Billy Joel, Eric Clapton.

 

FOTO: Nils Lofgren, Bruce Springsteen şi Steven Van Zandt, în concertul de la New York

La concertul pentru care biletele au avut preţuri exorbitante au participat 15.500 de persoane şi el va putea fi ascultat, după afirmaţiile organizatorilor, de încă două miliarde de oameni, datorită redifuzării pe Internet şi la televiziune.
Organizat de una dintre cele mai importante asociaţii caritabile din New York, “Robin Hood Foundation”, cu ajutorul producătorului Harvey Weinstein şi al lui John Sykes, preşedinte al “Clear Channel Entertainment”, liderul radioului în Statele Unite, cei care cu 10 ani în urmă au strâns 56 de milioane de dolari pentru victimele atacurilor din 11 septembrie 2001, show-ul a fost retransmis gratuit în numeroase cinematografe newyorkeze, pe 34 de canale de televiziune din Statele Unite şi zeci de canale din întreaga lume, ca “Free”, “Neuf SFR”, “Omea Telenet”, “TV5Monde”…
Spectatorii i-au putut asculta pe regele hip-hop-ului Kanye West, care a purtat pentru această ocazie o fustă din piele neagră, pe Roger Daltrey şi Pete Townshend de la “Who”, pe Bon Jovi, o formulă inedită a “Nirvanei”, în care Kurt Kobain a fost înlocuit de Paul McCartney, alături de Dave Grohl şi Krist Novoselic, prezentaţi de staruri ale ecranului, ca Jessica Chastain, Leo DiCaprio sau Quentin Tarantino.
Concertul a fost deschis de Bruce Springsteen şi “E Street Band”, care au cântat o jumătate de oră. Născut în New Jersey, stat greu încercat de uragane, Springsteen a cântat, printre altele “My city in ruins”, piesă scrisă pentru oraşul său de adopţie, Ahsbury Park, devastat acum, terminându-şi intervenţia cu “Land of Hope & Dreams”. Pentru cântecul “Born to Run” i s-a alăturat un alt rocker din Jersey, Jon Bon Jovi. Springsteen a intervenit şi el în mini show-ul lui Bon Jovi la hitul “Who Says You Can’t Go Home.”
În timpul concertului “12-12-12” au fost proiectate imagini ale distrugerilor, mărturii ale victimelor, au fost aduse omagii “eroilor” dramei, pompieri, poliţişti, infirmiere care au salvat zeci de vieţi.

FOTO: Alicia Keys şi Kanye West
“The Rolling Stones”, aflaţi în mijlocul turneului lor pentru a 50-a aniversare, au cântat două piese. Mick Jagger a remarcat că în acest eveniment se află, “în mod sigur, cea mai mare colecţie de bătrâni muzicieni englezi reunită vredoată la Madison Square Garden”. Într-un T-shirt din jeans foarte mulat, el a încântat prin vivacitatea interpretării celor două piese, “You got me rocking” şi “Jumpin’ Jack Flash”.
Eric Clapton a ales “Nobody knows when you’re down and out”, iar Roger Waters de la “Pink Floyd” a interpretat “Money” şi “In the Flesh”.
Alicia Keys a fost singura femeie care a urcat pe scenă miercuri seară, precedată şi urmată de o pleiadă de rockeri sexagenari. Concertul a fost încheiat, după aproape şase ore, tot de Alicia Keys la pian, interpretând “New York New York”.
“A fost nevoie de un uragan ca să fie reuniţi pe aceeaşi scenă atâţia caizi ai muzicii”, scria Adèle Smith într-un reportaj de la faţa locului. Vârsta starurilor a fost a doua temă a serii după cea a victimelor uraganului.
Chris Martin de la Coldplay a invitat publicul să-şi măsoare donaţia în funcţie de vârsta medie a cântăreţilor, ceea ce “ar trebui să aducă milioane de dolari”, a exclamat el.
Înainte de începerea concertului fuseseră deja strânse donaţii în valoare de 32 de milioane de dolari. A fost prezentă prezentă o întreagă pleiadă a staturilor de cinema, printre care Tarantino, Ben Stiller, Billy Cristal…
Organizatorii au recurs la o metodă ingenioasă de a ridica donaţiile. Obiecte care au aparţinut starurilor au fost scoase la licitaţie pe site-ul concertului până în 19 decembrie, iar mai multe celebrităţi, printre care Susan Sarandon, Whoopi Goldberg, echipa filmului “Sopranos”, Steve Buscemi şi Chelsea Clinton, vor răspunde la telefon la “Madison Square Garden” publicului dornic să vină în ajutorul sinistraţilor.
Un album cu selecţiuni din concertul “12-12-12” va fi vândut pe iTunes începând din 18 decembrie.
Prin amploare, prin numărul de celebrităţi şi prin larga redifuzare, concertul “12-12-12” a fost un eveniment la înălţimea “Super Bowl” sau “Grammys”. (cotidianul.ro)

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA