AcasăEvenimentACTUALIZARE 3/ÎN BAIA MARE - Primarul Cătălin Cherecheș depune astăzi jurământul

ACTUALIZARE 3/ÎN BAIA MARE – Primarul Cătălin Cherecheș depune astăzi jurământul

spot_img

DISTRIBUIȚI

ÎN BAIA MARE Primarul reales al municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheș, va depune astăzi, 18 iulie 2016, jurământul. Evenimentul are loc de la ora 12.00, în Sala Europa a Primăriei Baia Mare.

Cătălin Cherecheș va fi adus de la Penitenciarul Gherla pentru a depune jurământul, fiind reținut preventiv încă din data de 26 aprilie 2016, adică de aproape trei luni. Acesta a fost trimis în judecată de procurorii DNA și este în continuare reținut preventiv, deși ar putea fi eliberat și ținut sub control judiciar până la momentul în care situația sa ar fi clarificată, la fel cum s-a întâmplat în cazul unor persoane acuzate de fapte mult mai grave și care nu au fost reținute preventiv nici măcar o singură zi sau au primit măsuri preventive mult mai ușoare.

Cătălin Cherecheș a fost reales la alegerile locale din 5 iunie 2016 cu peste 70% din voturile liber exprimate de către băimărenii prezenți la vot și a fost reconfirmat astfel primar al municipiului Baia Mare.

ACTUALIZARE 1: Sute de băimăreni s-au adunat în fața primăriei din Baia Mare și au scandat mesaje de susținere pentru primar, „libertate” și „Cherecheș, nu uita, Baia Mare e a ta” fiind unele dintre ele. Sala Europa s-a dovedit a fi neîncăpătoare, zeci de invitați, ziariști și fotografi fiind prezenți la depunerea jurământului. S-a intonat imnul României și se va trece la depunerea jurământului.

Prea Sfințitul Iustin Sigheteanul a rostit rugăciunea dinaintea jurământului, Tatăl Nostru iar băimărenii adunați în fața primăriei scandează încontinuu „Libertate”!

„Am venit azi acasă cu foarte mult dor de Baia Mare și foarte multă dragoste pentru băimăreni, pentru a îndeplini o datorie de onoare pentru oraș, pentru băimăreni și pentru sufletul meu. Am venit astăzi acasă pentru a depune jurământul pentru funcția de primar, pentru că în fața băimărenilor să depun cu onoare și demnitate acest jurământ pentru binele băimărenilor și a acestui oraș.

Le mulțumesc oamenilor din acest oraș pentru că sunt și mi-au fost alături. Vreau să le mulțumesc celor care mi-au fost și mi-au rămas prieteni, dar le mulțumesc și celor care nu mi-au rămas”, au fost cuvintele primarului Cătălin Cherecheș.

Băimărenii scandează necontenit „Cherecheș” și „libertate”.

ACTUALIZARE 2/ÎN BAIA MARE juramant Catalin Chereches

 

ACTUALIZARE 2: Băimărenii adunaţi în faţa Primăriei au huiduit forţele de ordine. Cetăţenii sunt nemultumiţi că nu au avut posibilitatea de a-l vedea pe primarul lor nici măcar pentru o secundă.
vvvMulţi dintre cei prezenţi au adus cu ei buchete de flori pe care intenţionau să le dea lui Cătălin Cherecheş, primarul pe care l-au ales pe data de 5 iunie.

Jurnalistul Romeo Dobocan, un vehement critic al primarului, a fost huiduit la rândul său de sutele de băimăreni prezenţi.

ACTUALIZARE 2/ÎN BAIA MARE juramant Catalin Chereches Dobocan huiduit

Actualizare 3:

Băimărenii sunt mulțumiți de realizările primarului Cătălin Cherecheș și vor să îl revadă cât de curând acasă.

„A doua Olandă este Baia Mare. Începând de la curățenie și de la toate. Mi-a zis și fiul meu când a venit acasă din Olanda. Toate acestea le-a făcut Cătălin Cherecheș. Nu mă interesează nimic. Pe mine mă interesează omul și el a făcut ceva pentru Baia Mare”, a spus una dintre băimărencele aflate în fața primăriei.

„Să îl lase acasă. Deja prea mult își bat joc de el”, a mai adăugat o doamnă.

“Bătaie de joc ce se întâmplă cu el și cu noi. Nu ni l-au adus nici un minut, să îl vedem, să ne vadă, să simtă că noi îl vrem în continuare, că îl apreciem și că îl așteptăm să revină și să facă treabă. De când nu e, se vede cu ochiul liber cum s-a transformat orașul ăsta în ce a fost și înaintea sa. Să ni-l lase acasă! Să îl lase să își continue treaba pentru Baia Mare. Eu sunt foarte mulțumit de el și vreau să îl văd prin cartiere, să ambiționeze oamenii să facă treabă”, a spus unul dintre cetățenii adunați în fața primăriei.

„Jur să respect Constituția și legile țării și să fac cu bună credință tot ce îmi stă în putere și în pricepere pentru bunăstarea locuitorilor municipiului Baia Mare. Așa să îmi ajute Dumnezeu!”, a spus primarul ales la momentul depunerii jurământului, cu mâna pe Biblie și pe Constituția României.

Apoi, primarul Cătălin Cherecheș a rostit un discurs, câteva cuvinte din suflet, care au înlăcrimat asistența. Vă redăm mai jos, integral, discursul său:

„Am venit azi acasă. Am venit acasă cu foarte mult dor de Baia Mare și cu foarte multă dragoste pentru băimăreni. Am venit acasă pentru a îndeplini o datorie de onoare pentru oraș, pentru băimăreni și pentru sufletul meu. Am venit astăzi acasă pentru a depune jurământul pentru funcția de primar al municipiului Baia Mare. Am venit astăzi acasă pentru ca în fața băimărenilor să depun cu onoare și cu demnitate acest jurământ, pentru binele băimărenilor și pentru binele acestui oraș. Doresc să le mulțumesc oamenilor din acest oraș pentru că mi-au fost alături și imi sunt alături. Vreau să le mulțumesc celor care mi-au rămas prieteni și vreau să le mulțumesc și celor care nu mi-au rămas prieteni. Vreau astăzi, venind acasă, să le mulțumesc băimărenilor pentru ceea ce m-au învățat și am învățat de la toți băimărenii și maramureșenii noștri ce înseamnă să fii demn, să fii mândru, curajos, ce înseamnă să fii mereu cu fruntea sus, ce înseamnă să mergi cu demnitate și onoare înainte, ce înseamnă să crezi în Dumnezeu dar să iubești și oamenii de lângă tine. Le mulțumesc pentru această lecție pe care am învățat- o zi de zi de când m-am născut în acest oraș. Le mulțumesc pentru încrederea lor și le mulțumesc că pe parcurs multor luni, ani am arătat cum poate un oraș să renască. Și vă rog pe dumneavoastră să nu lasați acest oraș să moară. Dumnezeu știu sigur că într-o zi va face dreptate și știu sigur că Dumnezeu va face ca într-o zi să fim din nou împreună. Știu aceste lucruri pentru că vin în fața dumneavoastră să depun un jurământ de onoare pe care dacă nu aș avea încredere în Dumnezeu, în mine și în băimăreni nu l-aș depune.

Am învățat un lucru sau am reînvățat un lucru, un lucru pe care l-am citit în Noul Testament. Acolo spune că „nu trebuie să te lași biruit de rău, ci să biruiești răul cu bine”. Aceasta este lecția pe care vă rog și pe dumneavoastră să încercați să o învățați. Astăzi am marea bucurie să simt o picătură de libertate și fac acest lucru cu foarte multă sete de libertate dar cu foarte multă dragoste pentru un oraș pentru care mă voi lupte. Pentru că oamenii acestui oraș m-au învățat să fiu băimărean adevărat, un maramureșean adevărat și un român adevărat. Astăzi, mie îmi rămân câteva lucruri pe care unii le-ar fi considerat puține dar sunt atât de multe și atât de cuprinzătoare. Mi-a rămas să mă rog, să gândesc, să iubesc și să fiu alături de familia mea și de băimărenii mei dragi. Vă asigur că în fața dumneavoastră, în fața băimărenilor, în fața Preasființiei Sale că rămân același Cătălin Cherecheș , un om demn, un om hotărât, un om de onoare, un om care merge mereu înainte. Așa să îmi ajute Dumnezeu!”, a spus Cătălin Cherecheș.

Prea Sfințitul Iustin Sigheteanul, Arhiereul Vicar al Episcopiei Maramureșului și Sătmarului a fost prezent la ceremonie și a rostit la rândul său câteva cuvinte.

„Suntem într-un moment încarcat de emoție, emoția în care primarul ales, al băimărenilor Cătălin Cherecheș depune jurământul și pe de altă parte emoția viitorului acestui oraș. Privind în jur am constatat că Baia Mare este un oraș civilizat, un oraș curat, un oraș în care instituțiile culturale sunt la mare înălțime. Învățământul și școlile băimărene au beneficiat de toate facilitățile și modernizarea lor este exemplară la nivel european. Tot ce s-a realizat în Baia Mare prin coordonarea activității Consiliului Județean și al Consiliului Local, în principal, s-a făcut pentru binele acestui oraș plin de frumusețe. Cum sigur că sunt emoțiile personale sigur că sunt și emoțiile publice, sociale. Eu vreau să vă spun că Biserica, după modelul Întemeietorului ei este cea care niciodată nu își abandonează fiii, pe niciunul dintre ei ori în ce situație ar fi. Dimpotrivă. Îi încurajează și merge împreună cu ei. Până la urmă Hristos a fost în celulă cu deținuții politici, Hristos și credința în Dumnezeu le-a putut da putere celor care, și mă refer aici la un foarte cunoscut părinte, Nicolae Steinhardt care spune că „niciodată, sufletul și credința nu pot fi încarcerate sau ridicate”, singurele valori. Ori Biserica tocmai acestea le cultivă și este împreună cu cei care se declară fii ai Ei, pe orice drum i-ar duce viața. Biserica nu este tribunal de judecată ci este spital de vindecare, cum spune Sfântul Ioan Gură de Aur. Vindecare a persoanei, sufletului, a familiei, a comunității și a societății. Ea până la urmă este, a fost și rămâne refugiul celor care uneori, într-o lume ostilă sau nedreaptă se simt marginalizați sau nedreptățiți. Biserica este cea care recuperează de pe drum orice persoană pentru că ține la valorile supreme, libertatea nelimitată dăruită de Dumnezeu și demnitatea umană. Aceste două valori le-a promovat Hristos, le promovează creștinismul și le promovează Biserica. De aceea noi întotdeauna ne bucurăm de pacea în familie și societate. Biserica este o instituție care promovează pacea socială și valorile creative, nu distructive. Noi îl rugăm pe Dumnezeu ca domnului Cătălin Cherecheș să îi dea putere  să parcurgă etapele pe care noi nu le cunoaștem și în cele din urmă să își poată îndeplini misiunea pe care Dumnezeu i-a dat-o fiecărui om pe pământ. Fiecare avem o misiune”.

Până mă întorc acasă vreau să aveți grijă de Baia Mare”, le-a spus Cătălin Cherecheș colegilor din Consiliul Local și Primăria Baia Mare înainte să părăsească Sala Europa.

 

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img
spot_img
TE-AR MAI PUTEA INTERESA