AcasăNews AlertÎN BAIA MARE - Norma de hrană pentru polițiștii locali se acordă...

ÎN BAIA MARE – Norma de hrană pentru polițiștii locali se acordă începând din august

DISTRIBUIȚI

ÎN BAIA MARE Polițiștii locali din Baia Mare își vor primi norma de hrană începând cu această lună. În acest an, aceștia și-au încasat în numerar acest drept doar în lunile ianuarie și februarie.

ÎN BAIA MARE  Valoarea acestui stimulent se ridică la 35 de lei/zi, de normă de hrană beneficiind aproximativ 100 de polițti locali băimăreni.

Anunțul privind acordarea normei de hrană pentru cei care veghează la siguranța și ordinea publică din municipiul Baia Mare a fost făcut de către primarul interimar, Marinel Rob.

„Am asigurat resursele financiare pentru norma de hrană la Poliția Locală. Am stabilit împreună cu dânșii o serie de lucruri, respectiv încercăm să vizăm acele puncte în care se debarcă deșeurile menajere și în care se descarcă molozurile din oraș. Din acest punct de vedere doresc să lansăm un mesaj către toți cetățenii din Baia Mare pentru a da dovadă de spirit civic și să arătăm că suntem civilizați. Să nu lăsăm acele pungi cu gunoi menajer în coșurile de pe stâlpi, să nu mai depozităm moloz la întâmplare. De asemenea, să se folosească toaletele publice care în Baia Mare sunt gratuite și să nu încercăm să folosim alte zone”, a spus Marinel Rob, primarul interimar al municipiului Baia Mare.
Mai mult, potrivit acestuia, în momentul de față se caută soluții legale pentru ca polițiștii locali să primească în numerar și normele de hrană restante. Acest drept nu a fost încasat de cel puțin cinci luni.
„Încercăm să găsim soluțiile de natură legală. Deocamdată se pare că sumele nu pot fi alocate retroactiv. Urmează să găsim soluții, soluții însemnând fie să găsim un cadru legal de acordare retroactiv, fie de a redimensiona personalul. Vreau ca personalul Poliției Locale din linia întâi să beneficieze cu prioritate de acest drept. Ei sunt cei care interacționează cu cetățeanul și ne dorim să fie eficienți”, a mai adăugat Marinel Rob.
Resursele necesare acordării normei de hrană pentru polițiștii locali băimăreni au fost alocate la ultima rectificare bugetară.
Simona Vasiac

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA