AcasăActualitatePoliticÎN AŞTEPTARE - Când vor fi instalaţi noii primari şi consilieri locali

ÎN AŞTEPTARE – Când vor fi instalaţi noii primari şi consilieri locali

DISTRIBUIȚI

Modificarea legii privind alegerile locale a schimbat ordinea lucrurilor, astfel că primarii aleşi, dar şi consilierii locali şi judeţeni trebuie să aştepte puţin până când vor fi instalaţi în funcţiile pentru care au fost confirmaţi.

Cu toate acestea, aşteptarea se apropie vertiginos de sfârşit, astfel că în câteva zile în întregul judeţ se va produce modificarea.

„Potrivit art. 30 și art. 89 din Legea nr. 215/2001 privind administrația publică locală, republicată, cu modificările și completările ulterioare, constituirea consiliilor locale și a consiliului județean se face în termen de 20 de zile de la data desfășurării alegerilor, după îndeplinirea prevederilor art. 47 din Legea nr. 334/2006 privind finanțarea partidelor politice. Acest articol precizează că în termen de 15 zile de la data desfășurării alegerilor, mandatarul financiar este obligat să depună la Autoritatea Electorală Permanentă un raport detaliat al veniturilor și cheltuielilor electorale pentru fiecare partid politic sau candidat independent, raport ce urmează a fi publicat în Monitorul Oficial al României, partea I”, a precizat Anca Goja, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Maramureş.

O altă modificare produsă de noua lege este că prefectul trebuie să convoace o şedinţă extraordinară de Consiliu Judeţean în cadrul căreia să fie instalat noul for judeţean, iar din rândurile consilierilor să fie ales noul preşedinte.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.TE-AR MAI PUTEA INTERESA