AcasăActualitateÎN ACTUALIZARE/NINGE CA-N POVEȘTI... - Baia Mare: cetățenii, revoltați de lipsa deszăpezirii....

ÎN ACTUALIZARE/NINGE CA-N POVEȘTI… – Baia Mare: cetățenii, revoltați de lipsa deszăpezirii. Blocaje în Cavnic și Groși (VIDEO)

spot_img

DISTRIBUIȚI

Ninge de câteva ore fără oprire în Maramureș. În Baia Mare, stratul de zăpadă s-a depus cu repeziciune, iar lipsa deszăpezirii dă peste cap circulația. Șoferii se plâng că administrația locală nu a intervenit încă nici pe arterele principale, dar situația cea mai neplăcută este în cartiere, pe străzile lăturalnice. 

Pentru a evita situația de la începutul lunii decembrie, când Baia Mare a fost paralizată din cauza lipsei deszăpezirii, mulți cetățeni au ales să iasă cu loptata în fața casei. Mulți cetățeni s-au apucat să curețe inclusiv zone de pe carosabil. Cei care au conturi pe rețeaua de socializare Facebook își exprimă încă de dimineață nemulțumirea, întrebându-se când vor interveni cei de la Primărie.

“E dezastru! Nu s-au învățat minte după ce am pătimit în decembrie. Se circulă cu 20 de kilometri la oră, iar în cartiere situația e și mai nasoală. Ăștia de la primărie, nimeni nimic. Pe unul nu îl vezi sau îl auzi. Bătaie de joc”, ne-a scris Adrian P.

ÎN ACTUALIZARE/NINGE CA-N POVEȘTI... 4 IAN 2017
“Nu o să putem ieși din case pe mâine. A dat soțul cu lopata în fața casei, inclusiv pe drum. Avem copil mic și nu putem risca să nu putem ieși cu mașina. Dar nu facem noi față la deszăpezire dacă mai continuă să ningă. Plus că dacă nu se bagă nici pe centru cu utilaje, degeaba dăm noi la lopată în cartier. Rușine să le fie la domnii din primărie! Ne-au rezolvat”, spune o băimăreancă de pe str. Minerilor.
ÎN ACTUALIZARE/NINGE CA-N POVEȘTI... 4 IAN 2017

Probleme și pe DN 18B, în zona Groși

Drumul Național 18B, la intrarea înspre Groși, este blocat. Din cele relatate de către cititorii ActualMM, se pare că sunt TIR-uri blocate și din această cauză nu pot trece nici mașinile mici.

„Așa ceva nu credeam să văd în 2017! Suntem penibili! Dacă acuma suntem blocați, ce o să facem de le ninge o săptămână?!”, se întreabă furios unul dintre șoferii blocați în această zonă.

„Nu s-a intervenit cu deszăpezirea. Stăm de o oră aici”, ne-a scris un cititor blocat la Groși.

15878099_415784372146060_472512683_o

Blocaj la Cavnic

Nici în județ lucrurile nu stau mai bine. Se circulă în condiții de iarnă, iar zăpada care cade necontenit începe să provoace probleme șoferilor. La Cavnic s-a creat un blocaj pe o rază de aproximativ doi kilometri, în zona pârtiilor (sursa foto).
ÎN ACTUALIZARE/NINGE CA-N POVEȘTI...4 IANUARIE 2017

“Stau de ceva timp și aștept să pot trece. Se tot dau mari ăștia de la județ că deszăpezesc, dar cum ninge câteva ore, cum suntem luați prin surprindere. Mai rău a fi dacă o să ningă în continuare”, scrie un sighetean aflat în tranzit în zona Cavnic.

„Horror ruta Ocna Șugatag – Cavnic! Blocaje, mașinile nu pot urca panta. Nu sunt mașini de deszăpezire, o mașină a ajuns în șanț”, anunța la ora 15.45 un cititor al site-ului ActualMM, blocat în zona Cavnic.

Mocira, sub zăpadă

Un cititor ActualMM ne-a transmis o fotografie din localitatea Mocira. Nici aici, autoritățile din Recea nu au intervenit încă pentru deszăpezirea străzilor. Drumurile sunt acoperite de un strat extrem de gros de zăpadă. Se circulă greu, inclusiv pe porțiunile de drum din zona drumului de centură.

ÎN ACTUALIZARE/NINGE CA-N POVEȘTI...4 IANUARIE 2017

ACTUALIZARE 1
Un cititor ActualMM ne-a trimis imagini filmate cu puţin timp în urmă la ieşirea din Baia Mare spre  Târgu Lăpuş.

ACTUALIZARE 2

Zăpada a pus iarăşi stăpânire pe tot municipiul Baia Mare. Din cartierul Vasile Alecsandri, ne-au parvenit următoarele imagini:

 

 

ACTUALIZARE 3

La polul opus se află Fărcaşa. Aici, autoritățile locale au intervenit cu acțiuni de deszăpezire imediat după ce pe carosabil s-au adunat câțiva centimetri. Şi localnicii s-au mobilizat, au ieşit conştiincioşi să curețe zăpada din fața casei (sursa foto).

SAT ŞUGATAG

ŞOMCUTA MARE

HIDEAGA

DN1C BAIA MARE – SATU MARE

BAIA MARE

 

CENTURA BAIA MARE 

În zona în care locuiești s-a intervenit la deszăpezire? Ai ieșit să cureți zăpada din fața blocului sau a casei? Trimite-ne fotografii și impresii pe adresa de e-mail contact@2.actualmm.ro sau scrie-ne mesaj pe pagina de Facebook, AICI.

Știre în curs de actualizare.

ActualMM
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA