AcasăActualitate112ÎN 24 DE ORE - Peste 39.000 pachete cu ţigări de contrabandă,...

ÎN 24 DE ORE – Peste 39.000 pachete cu ţigări de contrabandă, confiscate la frontiera de nord (VIDEO)

DISTRIBUIȚI

În ultimele 24 de ore, polițiștii de frontieră din cadrul ITPF Sighetu Marmației au descoperit și confiscat, în urma unor acțiuni specifice pe linia combaterii contrabandei, peste 39.000 pachete cu țigări, în valoare de aproximativ 450.000 lei, marfă ce urma să ajungă pe piața neagră de desfacere din România.

Marţi, 20.02.2018, la nivelul Sectorului PF Sighetu Marmației, s-a declanșat o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări în zona de responsabilitate.

În jurul orei 19.30, un echipaj al poliției de frontieră a observat un microbuz care se deplasa de la linia de frontieră către DN19.

Ajuns pe drumul național, polițiștii de frontieră au trecut la urmărirea mașinii iar la scurt timp sa reușit oprirea acesteia.

Conducătorul auto a fost identificat ca fiind Vasyl M., ucrainean, în vârstă de 31 de ani.
În microbuz a fost descoperită o cantitate însemnată de țigări, fapt pentru care acesta a fost dus la sediul poliției de frontieră pentru continuarea cercetărilor.

În urma inventarierii au rezultat 32.438 pachete de ţigări, de proveniență ucraineană, în valoare de 380.000 de lei.

Țigările au fost ridicate în vederea confiscării, iar microbuzul, în valoare de 16.000 lei, folosit la activitatea infracțională, a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă și trecere ilegală a frontierei de stat.

Polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului PF Sarasău – I.T.P.F. Sighetu Marmației au observat mai multe persoane care transportau către interiorul țării colete voluminoase.

S-a acționat pentru reținerea acestora, moment în care bărbații au abandonat coletele și s-au îndreptat spre teritoriul ucrainean.

La fața locului a fost solicitată o echipă de intervenție care a descoperit în zonă opt colete cu 5.800 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, în valoare de 68.000 lei.

Țigările au fost ridicate în vederea confiscării, iar în continuare se fac verificări pentru identificarea persoanelor implicate și a documentării întregii activități infracționale.

În dimineața de miercuri, în jurul orei 05.00, s-a prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Siret, pe sensul de intrare în țară, Constantin C., în vârstă de 53 de ani, domiciliat pe raza jud. Suceava, conducând un microbuz marca Mercedes –Benz.

Polițiștii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali au efectuat un control amănunțit asupra microbuzului, persoanei și bagajelor.

Au fost descoperite ascunse şi nedeclarate, în vederea sustragerii de la controlul vamal, în pereții laterali ai microbuzului, 700 pachete cu țigări, de diferite mărci, de proveniență ucraineană.

Țigările în valoare de 1.050 lei au fost ridicate în vederea confiscării, iar șoferul a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 5.000 lei.

 

În 20.02.2018, în jurul orei 19.00, la P.T.F. Halmeu, jud. Satu Mare, s-a prezentat, pe sensul de intrare în țară, cetățeanul român Adrian C., în vârstă de 32 de ani, conducând un autoturism marca Fiat.

 

Polițiștii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali au efectuat un control amănunțit asupra mașinii și bagajelor.

Au fost descoperite ascunse și nedeclarate într-un spațiu special amenajat în rezervorul autoturismului 400 pachete de țigări, de proveniență ucraineană.

Țigările în valoare de 1.800 lei au fost ridicate în vederea confiscării, iar șoferul a fost sancționat contravențional cu amendă de 5.000 lei.

Autoturismul a fost indisponibilizat în vederea confiscării, deoarece avea un spațiu special amenajat pentru transportul țigărilor.

Informaţii furnizate de ITPF Sighetu Marmaţiei

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.TE-AR MAI PUTEA INTERESA