AcasăslolvaciaÎN 24 DE ORE - Peste 10.000 de euro au fost strânşi...

ÎN 24 DE ORE – Peste 10.000 de euro au fost strânşi prin SMS pentru ”Cuminţenia Pământului”

DISTRIBUIȚI

ÎN 24 DE ORE Ministrul Culturii, Corina Şuteu, a anunţat sâmbătă, pe pagina sa de Facebook, că, în 24 de ore de la lansarea donaţiei prin SMS pentru ”Cuminţenia Pământului”, au fost strânşi peste 10.000 de euro.
ÎN 24 DE ORE ”Peste 10.000 euro s-au strâns în doar 24 de ore de la lansarea donaţiei prin SMS.

Scrieţi «brancusi» la 8833 şi contribuiţi cu 2 euro la subscripţia pentru «Cuminţenia Pământului»”, este mesajul publicat de Corina Şuteu.

Potrivit ministrului, până joi, 17.000 de persoane au donat în campania dedicată colectării a 6 milioane de euro pentru achiziţionarea de către statul român a operei lui Constantin Brâncuşi.

Fondurile totale strânse în conturile dedicate campaniei erau de 315.717 de euro, în urma festivalului Electric Castle, unde 7.920 de persoane au donat aproximativ 9.000 de euro.

Teledonul ”Cuminţenia Pământului” va avea loc pe 18 septembrie, dată acceptată de Ministerul Culturii la propunerea Televiziunii Române, şi se va desfăşura sub forma unui spectacol, produs în întregime de TVR, care va dura 8 ore, a confirmat joi, pentru News.ro, consilierul Dragoş Neamu.

Teledonul va face parte din campania de comunicare ”Cuminţenia Pământului”, de care se ocupă grupul GMP, şi care cuprinde spoturi radio şi TV.

În luna martie, Guvernul României a înaintat o ofertă de achiziţie care a fost acceptată de proprietarii operei, Paula Ionescu şi Alina Şerbănescu. Din suma de 11 milioane de euro, Guvernul României va plăti 5 milioane de euro, iar pentru restul ei Ministerul Culturii a lansat o subscripţie publică naţională.

Conturile sunt deschise până pe 30 septembrie.

Opera ”Cuminţenia Pământului” a fost realizată de Constantin Brâncuşi în 1907. Lucrarea a fost expusă pentru prima dată în 1910, la Bucureşti. Sculptura este clasată în categoria ”Tezaur” a Patrimoniului cultural naţional.

viewscnt

sursa info

sursa foto

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA