AcasăActualitateSocialÎn 2013 vom avea carți electronice de identitate. Vezi ce informații conțin...

În 2013 vom avea carți electronice de identitate. Vezi ce informații conțin în plus

DISTRIBUIȚI

Incepand din 2013 se vor elibera carti electronice de identitate, un nou document cu care ne vom putea legitima si vom putea circula in Uniunea Europeana.

Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 82/2012 pentru modificarea si completarea unor acte normative privind evidenta persoanelor, actele de identitate ale cetatenilor romani, precum si actele de rezidenta ale cetatenilor statelor membre ale Uniunii Europene si Spatiului Economic European rezidenti in Romania a fost publicata in Monitorul Oficial din 12 decembrie 2012 si a intrat in vigoare la data publicarii, informeaza avocatnet.ro

Datele personale care se inscriu pe cartea electronica de identitate, in format tiparit, vor fi cele care apar si in cartile de identitate, adica: numele si prenumele titularului; sexul; cetatenia titularului; data si locul nasterii titularului; semnatura olografa a titularului; fotografia titularului; CNP; adresa de domiciliu a titularului.

La toate acestea se vor adauga, in formatul electronic al documentului, si alte informatii: prenumele parintilor titularului; certificate digitale; date biometrice ale titularului, constand in imaginea faciala si imaginile impresiunilor papilare a doua degete (amprente – n.red.).

Guvernul sustine ca masura este necesara intrucat se impune producerea unor acte de identitate sigure, evitandu-se, in acest fel, utilizarea de documente false sau falsificate.

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.TE-AR MAI PUTEA INTERESA