spot_img
AcasăLifestyleSănatateIMUNIZARE?! - Vaccinul hexavalent lipsește în continuare din...

IMUNIZARE?! – Vaccinul hexavalent lipsește în continuare din Maramureș

DISTRIBUIȚI

IMUNIZARE Criza vaccinului hexavalent este departe de a se  fi terminat  în  Maramureș.
IMUNIZARE De câteva luni vaccinul cu pricina este raritate în cabinetele medicilor de familie, drept pentru care imunizarea bebelușilor  a rămas… în aer.

În lipsa dozelor necesare copiii au rămas nevaccinați, iar situaţia este și mai dificilă de când vaccinul a dispărut și din farmacii.

În acest condiții  medicii de familie ridică neputincioși din umeri și vorbesc cu greu despre acest subiect.

„Am încercat să le explicăm părinților care vin pentru vaccinare care este situația și că s-au făcut demersuri pentru remedierea cât mai rapidă a situației.

Mulți dintre ei și-au achiziționat din farmacii sau de pe unde au putut dozele și au  venit  să vaccinăm copii.

Din păcate, situația a devenit și mai complicată. Acum vaccinul hexavalent  nu se mai găsește nici în farmacii. Deci nici contra cost nu mai poate fi procurat” – spune unul dintre medicii de familie din Baia Mare.

 La rândul lor părinții par ușor nedumeriți. Ei spun că este greu de anticipat ce se va întâmpla în aceste condiții cu micuții lor.
„Toată lumea spune că părinții sunt de vină pentru situația în care s-a ajuns pentru că refuză să își vaccineze copii.

Eu sunt în situația în care vreau să îmi vaccinez micuțul și nu pot  pentru că nu am  cu ce.  Vin și întreb atunci cât și unde e vina părinților?

Poate nu ar fi rău ca factorii responsabili să se ocupe cu adevărat de aceste probleme că în ultima vreme situații de genul  lipseşte vaccinul ăla sau nu este vaccinul celălalt au tot fost”  – spune  Laura, o tânără mămică.

Citeşte şi BARBARIE – Copil găsit închis într-o cuşcă pentru animale

Vaccinul  hexavalent  se administrează bebeluşilor la două, patru, respectiv la 11 luni. Acesta îi protejează împotriva a şase boli. Printre acestea se numără difteria, tetanosul, poliomielita şi hepatita B.

C.A.

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
TE-AR MAI PUTEA INTERESA