spot_img
AcasăslolvaciaIMPRESII - Sătmărenii sunt foarte impresionaţi de Baia Mare şi sunt convinşi...

IMPRESII – Sătmărenii sunt foarte impresionaţi de Baia Mare şi sunt convinşi că va câştiga titlul de Capitală Culturală Europeană 2021

DISTRIBUIȚI

Un grup de aproximativ 20 de cadre didactice din Satu Mare au vizitat luni, 8 februarie, municipiul Baia Mare. Educatoarele au venit în vizită la invitaţia protopopului romano-catolic de Baia Mare, preotul Ioan Roman.„Au fost educatoarele Grădiniţei Ham Janos din Satu Mare care are grupe cu predare în limbile maghiară şi germană. Au vizitat punctul forte al oraşului, Turnul Ştefan, dar şi Piaţa Cetăţii, Biserica Sfânta Treime, cel mai vechi edificiu baroc din ţară”, a precizat preotul Ioan Roman, protopopul romano-catolic de Baia Mare.

Educatoarele s-au arătat extrem de impresionate de cele văzute în Baia Mare şi spun la unison că municipiul de pe Săsar merită cu prisosinţă să câştige competiţia în care s-a angrenat pentru titlul de Capitală Culturală Europeană în 2021.

”Am venit la invitaţia părintelui Roman Janos şi ne-a făcut mare plăcere că ne-a invitat aici la Baia Mare. Am avut posibilitatea să vizităm parohia după care ne-a făcut o prezentare de două ore a fostei Biserici Sfântul Ştefan, a Bisericii Sfânta Ecaterina şi am urcat în turnul de la Biserica Sfântul Ştefan care ne-a făcut o plăcere foarte mare. Mi-au plăcut foarte mult clopotele, jocul clopotelor, care este ceva extraordinar de frumos şi acuma ni se prezintă această biserică care este foarte frumoasă. Din ce am văzut, oraşul merită titlul de Capitală Culturală Europeană 2021 şi precis că o să şi câştige”, a declarat Andreea Lieb, directoarea grădiniţei Ham Janos din Satu Mare.

”Am văzut un oraş foarte ordonat, foarte frumos. În Biserică văd că dacă aici sunt foarte multe picturi şi icoane aşa de frumoase cred că sunt în tot oraşul fiind un oraş renumit pentru şcoala de pictură. Am văzut albastrul specific acestei şcoli şi vă doresc numai succes să aveţi în a câştiga titlul de Capitală Culturală Europeană în 2021”, a spus Rozalia Geng, educatoare la aceeaşi grădiniţă.

Ana Pop

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
TE-AR MAI PUTEA INTERESA