Acasăsinucidere maramuresÎMPOTRIVA INUNDAȚIILOR - Cea mai sigură deltă din lume este creată artificial...

ÎMPOTRIVA INUNDAȚIILOR – Cea mai sigură deltă din lume este creată artificial în Olanda

DISTRIBUIȚI

Olanda beneficiază de „cea mai sigura deltă din lume” pe care a creat-o construind baraje anti-furtună, făcând în mod constant inovații și a consolidat-o cu 17.500 de kilometri de diguri și dune, scrie agenția France Presse.
Olanda este traversată de trei mari râuri mari, Rin, Meuse și Scheldt, formând o deltă ce se învecinează cu Marea Nordului. Aproximativ 60% din suprafața țării, inclusiv 26% dintre terenurile situate sub nivelul marii, se află în zone cu pericol de inundații. Peste jumătate din cei 17 milioane de olandezi trăiesc în acest teritoriu și produc 70% din PIB-ul țării.

Olanda este punctată cu sute de movile artificiale pe care au fost construite ferme sau chiar sate întregi. Aceste movile datează din antichitate și figurează printre primele urme de construcții destinate protecției împotriva apelor.

De asemenea, aproximativ 18% din teritoriul Olandei este câștigat din mare prin ‘poldere’, porțiuni joase de uscat smulse mării.

Proiectul unei delte după inundațiile severe din sud-vestul Olandei din anul 1953 a fost destinat să asigure zona.Mai multe dispozitive speciale anti-furtună au fost construite pentru a bloca intrarea în unele estuare în caz de pericol.

Cel mai impresionant este la Oosterscheldekering, inaugurat în 1986 cunoscut în acest an și pentru faptul că a fost ales drept loc de sosire a cicliștilor într-o etapă a Tour de France.

Lung de aproape 9 kilometri, Oosterscheldekering este compus din 64 de uși metalice în medie de 42 de metri lățime fiecare, care pot fi închise în caz de furtună sau când nivelul apelor reprezintă un pericol.

Întreg articolul poate fi citit aici.

Sursa: Agerpres

ActualMM

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA