AcasăAlteleEconomicImportanța unui mediu de business sustenabil: 4 soluții pe termen lung 

Importanța unui mediu de business sustenabil: 4 soluții pe termen lung 

DISTRIBUIȚI

Deși la prima vedere pare simplu de definit ce înseamnă o cultură organizațională și un mediu de afaceri sustenabil, acestea sunt componente complexe și importante în lumea competitivă a businessului. Conceptul de sustenabilitate a fost preluat ca o anexă a activităților unei companii și ca strategie de PR, datorită beneficiilor pe care le aduce pe termen lung din punct de vedere financiar și de imagine. Însă conceptul de afacere sustenabilă este mai mult decât o componentă secundară a unui plan de afaceri. Sustenabilitatea unui business poate avea numeroase forme, însă scopul final este același și anume asigurarea durabilității afacerii, indiferent care este contextul în care aceasta evoluează.

Parcurile de business încep să se alinieze la toate cerințele unor spații de birouri moderne, inovatoare, sigure și cât mai ofertante pentru companii și angajați. Conceperea clădirilor de birouri se face luând în considerare cele mai noi tehnologii și standarde de siguranță și au devenit adevărate destinații urbane, unde sistemul de coworking poate fi implementat într-un mod natural.

Un mediu de lucru sănătos

În ultimii ani, dezvoltatorii imobiliari și companiile s-au adaptat noilor condiții și oferă angajaților beneficii care înainte de pandemie nu erau pe lista de priorități. Acestea au devenit necesare nu doar pentru starea de bine a celor care lucrează într-o clădire de birouri, ci și pentru a asigura succesul pe termen lung al companiei.

Unul dintre cele mai căutate beneficii este siguranța sanitară, care asigură angajaților un mediu de lucru în care au încredere să muncească și care îi motivează să fie eficienți și productivi. Astfel a apărut certificarea IMMUNE Building Standard™, dezvoltată de antreprenorul Liviu Tudor, fondatorul Genesis Property. Acest standard inovator are rolul de a asigura sănătatea clădirilor de birouri. Certificarea este compusă din 135 de criterii, dispozitive, echipamente, personal special și facilități, pentru ca proprietarii de clădiri și angajatorii să beneficieze de instrumentele necesare pentru a asigura starea de sănătate a spațiilor de lucru. Implementarea certificării IMMUNE™ are scopul de a ajuta companiile să motiveze angajații sa revină într-un spațiu de lucru în care sănătatea le este protejată.  

Beneficii suplimentare pentru starea de bine

În contextul întoarcerii la birou, angajații își doresc să aibă spații de lucru cât mai confortabile, în care să se simtă bine, aproape de natură și în care să lucreze cu plăcere. Companiile oferă din ce în ce mai multe beneficii extraprofesionale, pentru a atrage și reține angajați valoroși, care contribuie la succesul sustenabil al oricărei afaceri. Angajații apreciază interesul pe care companiile îl arată pentru starea lor de bine, iar parcurile de business sunt nu doar huburi în care se folosesc cele mai avansate sisteme și tehnologii, ci și destinații urbane polivalente.

De exemplu, transformarea complexului Novo Park din zona Pipera în YUNITY Park va oferi companiilor și angajatorilor un campus de business care reprezintă stilul de viață al viitorului, dincolo de birou. Acesta va beneficia de o zonă de pădure urbană, spații speciale pentru evenimente și recreere, o terasă exterioară, spații de co-living și coworking, un centru de conferințe cu o capacitate de 540 de locuri, o cafenea-restaurant de 190 de locuri și numeroase zone de recreere.

Confort chiar și la birou

Întoarcerea la birou înseamnă pentru majoritatea angajaților renunțarea la beneficiile lucrului de acasă și la flexibilitatea de a putea rezolva mult mai multe lucruri. Însă și viața la birou poate fi o extensie a propriei case, mai ales dacă spațiul de lucru este dotat cu toate facilitățile unui mediu sigur și confortabil.

Birourile viitorului din parcurile de business moderne și inovatoare sunt mai mult decât spații în care angajații își îndeplinesc automat sarcinile de serviciu. Acestea au devenit adevărate huburi de creativitate și colaborare, în care angajatorii se întrec în a oferi angajaților cât mai multe beneficii, printre care se numără și crearea unei atmosfere confortabile, în care nu se simt constrânși de reguli rigide. Angajații apreciază interesul angajatorilor pentru starea de bine, așa că sunt mult mai motivați să contribuie activ la succesul companiei.

Respect pentru siguranța și starea de bine a angajaților

Modul în care o companie își tratează angajații este esențial pentru valorile și identitatea pe care dorește să le promoveze. Pe lângă lucrurile de bază, care țin în mare măsură de echitate, angajații își doresc să simtă că aduc valoare și că participă la succesul organizației.

Încă dinainte de pandemie, companiile, mai ales cele mari, au început să pună accent pe modul în care pot oferi angajaților un mediu de lucru în care aceștia se simt apreciați și respectați. Este din ce în ce mai evident că angajații nu își doresc doar un salariu motivant și un program de lucru flexibil, ci au nevoie de un loc de muncă unde le sunt apreciate calitățile, ideile le sunt luate în considerare și unde vin cu plăcere. 

Inovația, siguranța și respectul față de angajați sunt esențiale pentru a progresa și pentru a avea succes în afaceri. Este important ca organizațiile să adopte soluții pe termen lung de a include siguranța și diverse strategii de retenție a angajaților valoroși, pentru a avea succes pe o piață dinamică, în continuă schimbare.

 

Sursa foto: Shutterstock

 

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.TE-AR MAI PUTEA INTERESA