AcasăLifestyleImportanta asigurarilor si a firmelor care ofere aceste servicii

Importanta asigurarilor si a firmelor care ofere aceste servicii

DISTRIBUIȚI

Asigurarea reprezinta o forma de gestionare a riscurilor, un mijloc de protectie impotriva pierderilor financiare si de alta natura. In vederea obtinerii unei asigurari de catre cineva, exista doua parti componente, asigurat si asigurator, asiguratul fiind reprezentat de persoana care obtine asigurarea iar asiguratorul, de catre firma care le ofera. Iar asigurarea de obtine prin incheierea unui contract, numit deseori polita de asigurare.
Practic, pentru a preveni pierderi financiare masive, asiguratul plateste lunar catre asigurator o anumita suma de bani, o taxa putem spune. Acestea, luate in calcul de la toti clientii unei agentii de asigurari, formeza un fond comun care este utilizat in acoperirea pierderilor celor ce le inregistreaza. Putem spune ca principiul este putin asemanator celui al unei banci, unde creditorii, persoane fizice sau firme, depun bani in conturi iar creditorii obtin de la banca sume de bani, numite credite. Acei bani nu sunt ai bancii ci mai degraba ai deponentilor. Totusi, nu se poate spune ca un deponent va pierde ceva daca un creditor va dori sa obtina o suma mai mare de bani.

Exista numeroase firme care se ocupa cu incheierea contractelor de asigurare, unele axate in mod exclusiv pe asta in timp ce altele ofera aceste servicii printre multe altele. Iar ca si cele mai comune si cunoscute polite de asigurare, ar fi cele de sanatate, de viata, de locuinta, RCA-urile si cele CASCO, deci pentru persoane, case si masini. Acestea sunt insa mult mai numeroase si mai complexe de atat, unele putand fi obtinute numai de catre o companie, asemeni celor ROTR sau CARGO.

Cei de la Prestigeasig ne pun la dispozitie o serie de asigurari pe care le putem obtine de la ei, atat ca persoana fizica cat si ca persoana juridica. Ei ne pun la dispozitie numai putin de 13 tipuri de asigurari diferite, prin care ne putem proteja in mod eficient si sigur viata, familia, bunirile si afacerea. Cum in multe sectoare ale industriei, precum in agricultura si chiar si in transport, nu se poate spune exact cum va fi anul viitor, este bine sa ne facem si planuri de rezerva si sa fim pregatiti de orice schimbare neprevazuta. Agentia, numita in intregime Prestige Insurance Broker, a fost infiintata in anul 2008. Aceasta activeaza pe piata de intermediere in asigurari si vine in intampinarea clientilor sai cu personal de specialitate , cu produse de asigurare complete si complexe la indemana fiecarui asigurat.

Serviciile oferite de ei se incadreaza in urmatoarele categorii:

  • asigurari auto (casco, rca, cv, cmr);
  • asigurari de bunuri (cladiri si continut pf. si pj, etc);
  • asigurari de persoane ( viata, accidente, sanatate, calatorii);
  • asigurari de raspundere civila;
  • asigurari constructii- montaj;
  • asigurari de garantii.

Cum in ziua de azi, aproape ca orice persoana detine o masina, in peste 50% din cazuri fiind inregistrare 2 sau chiar mai multe masini pe familie, si obtinerea uneia sigurari RCA este foarte importanta. RCA este prescurtarea de la Raspundere Civila Auto, o asigurare care este in vigoare deja de foarte multi ani si care ii ajuta pe conducatorii autor sa scape de cheltuieli masive, in special atunci cand sunt implicati in accidente, fie ca vorbim despre cele cauzate de acestia sau in cadrul carora sunt victimele, o masina, indiferent ca vorbim de una noua sau de una veche, reprezinta o investitie substantiala, la fel si intretinerea si reparartiile care trebuie realizate uneori.

Site-ul lor ne pune la dispozitie, pentru fiecare tip de asigurare pe care o ofera, un calculator de asigurari cu ajutorul caruia putem afla toate informatiile necesare daca dorim sa obtinem o asigurare de la ei. De altfel, ne sunt oferite si toate detaliile necesare astfel incat sa stim exact care sunt parametrii ce ne sunt prezentati si cum se calculeaza in detaliu acea asigurare.

Asigurarea de viata este un contract semnat intre asigurator si asigurat in favoarea unui beneficiar, sau a mai multor beneficiari. Obiectul acestui contract este suma asigurata, care se stabilieste de comun acord de ambele parti, sau la cererea asiguratului. In functie de suma asigurata si de alti factori se stabileste marimea primei de asigurare pe care asiguratul va trebui sa o plateasaca pe parcursul duratei contractului la intervale de timp prestabilite. Cum o asigurare RCA este mai scumpa pentru cei ce au antecedente, care au fost implicati in accidente sau au de exemplu capacitate cilindrica mai mare la motoare, asa si o asigurare de viata este mai scumpa pentru persoanele care au o varsta mai inaintata si mai ieftina pentru cei tineri.

Exista numeroase motive pentru care, chiar si in oras, uneori masina personala este o alegere mult mai buna decat transportul in comun sau serviciile de transport private, precum taxiurile sau serviciile mai noi, Uber si Bolt. In primul rand, nu toti au in apropiere o statie de autobuz, tramvai sau taxi, la orele tarzii multe nu mai circula iar in perioadele de vara in acestea este foarte cald si in multe cazuri, foarte aglomerat. Cu siguranta nu este mai ieftin sa folosim masina proprie, luand in calcul si preturile curente la carburanti insa, este mai comod, mai sigur poate si fara indoiala, mai rapid. Nu trebuie sa mai asteptam dupa un taxi, un autobuz sau orice alt mijloc de transport, putem merge unde vrem, pe unde vrem si cand vrem. Iar in acest sens, alegerea unei polite RCA de calitate este absolut esentiala.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.TE-AR MAI PUTEA INTERESA