AcasăActualitateIMPORTANT PENTRU ŞOFERI - Tot ce trebuie ştiut despre anvelopele de iarnă

IMPORTANT PENTRU ŞOFERI – Tot ce trebuie ştiut despre anvelopele de iarnă

DISTRIBUIȚI

IMPORTANT PENTRU ŞOFERI Potrivit Codului Rutier, anvelopele de iarnă sunt o obligație ce le revine șoferilor care circulă pe șosele acoperite de zăpadă, gheață sau polei.

Cine nu are anvelope de iarnă atunci când șoselele sunt acoperite cu zăpadă sau polei riscă amenzi usturătoare, scrie Observator.

Amenzi uriașe pentru lipsa anvelopelor de iarnă

Conform legii, pentru conducerea unui autovehicul care are montate anvelope cu alte dimensiuni sau caracteristici decât cele prevăzute în certificatul de înmatriculare sau înregistrare ori sunt uzate peste limita admisă, şoferii riscă o amendă din clasa a IV-a de sancțiuni (de la 9 la 20 de puncte-amendă), respectiv sancţiuni cuprinse între 1.305 şi 2.900 de lei.

IMPORTANT PENTRU ŞOFERI  Trebuie știut că singurele anvelope de iarnă acceptate sunt cele inscripționate cu unul dintre simbolurile „M+S”, „M.S.”, „MS” sau „M&S”, fără a include în această categorie anvelopele marcate numai ,,all seasons”.

Anvelopele de iarnă, valabile doar cu inscripţia M+S

Literele M si S reprezintă inițialele cuvintelor englezești “mud” and “snow”, care înseamnă “noroi (nămol)” și, respectiv, “zăpadă”.

Anvelopele denumite comercial „all seasons” sau 4S, ca și cele Alpin, Mountain sau Winter, pot fi acceptate dacă au marcajul specific anvelopelor de zăpadă (M+S, M.S., M&S), potrivit Ministerului Transporturilor.

Info

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.TE-AR MAI PUTEA INTERESA