AcasăActualitate112IMPLICAŢI ÎN ”FABRICA” DE LICENŢE - Închisoare cu suspendare pentru profesorii de...

IMPLICAŢI ÎN ”FABRICA” DE LICENŢE – Închisoare cu suspendare pentru profesorii de la Bogdan Vodă

DISTRIBUIȚI

IMPLICAŢI Toate persoanele implicate în dosarul fabricării de licenţe de la Universitatea Bogdan Vodă au primit închisoare cu suspendare în cadrul procesului care s-a judecat la Tribunalul Cluj.

IMPLICAŢI Este vorba de lectorul Pintea Florin Radu şi conferenţiarul universitar Vlad Daniel Valerius, angajaţi la Universitatea Bogdan Vodă, care au fost prinşi de procurori că vindeau lucrări de licenţe şi luau bani pentru ca studenţii să treacă examenele.

În total, zece profesori, masteranzi şi studenţi din cadrul Universităţii particulare Bogdan Vodă din Cluj Napoca au fost trimişi în judecată de procurorii clujeni. Universitatea este afacerea lui MOHAMMAD JARADAT, un personaj controversat din Cluj Napoca.

Magistraţii de la Tribunalul Cluj au dat sentinţa cu drept de apel în dosarul diplomelor de licenţă contrafăcute de la universitatea clujeană Bogdan Vodă.

Astfel, ”creierul” acestei ”fabrici” de licenţe, Pintea Florin Radu, care ocupa postul de conferenţiar universitar, a fost condamnat la doi ani de închisoare pentru luare de mită în formă continuată, un an de închisoare pentru trafic de infuenţă în formă continuată şi un an de închisoare pentru abuz în serviciu în formă continuată.

Ca urmare a faptului că infracţiunile au fost comise în concurs, instanţa le-a contopit şi a aplicat cea mai grea pedeapsă, de doi ani de închisoare, pe care a sporit-o cu opt luni, astfel încât acesta a rămas cu doi ani şi opt luni de închisoare, cu suspendare, şi interzicerea pe o perioadă de doi ani a mai multor drepturi, printre care şi acela de a mai ocupă o funcţie în cadrul învăţământului superior.

Vlad Daniel Valeriu, conferenţiar în cadrul UBV, a primit un an de închisoare cu suspendare, Trifan Daniel Viorel, conferenţiar universitar doctorand, a primit cu suspendare 11 luni închisoare şi 1 an interzicerea exercitării unor drepturi, pentru săvârşirea infracţiunii de instigare la infracţiunea de abuz în serviciu.

Majeeri Măria Ioana, masterand în cadrul UBV, a primit cu suspendare un an de închisoare şi un an interzicerea exercitării unor drepturi, 6 luni de închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de instigare la fals în înscrisuri sub semnătura privată, un an închisoare, pe care o sporeşte cu două luni închisoare, Băldean Roxana, care a venit în locul altei persoane la examen, a luat 6 luni închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de fals în înscrisuri sub semnătura privată.

Someşan Ionuţ Sorin, masterand în cadrul UBV, a primit 11 luni închisoare cu suspendare şi un an interzicerea exercitării unor drepturi.

Vrâncean Paul Ioan, masterand în cadrul UBV, a primit cu suspendare 11 luni de închisoare şi un an interzicerea exercitării unor drepturi. Un alt masterand la UBV, Budacan Ionuţ Dumitru, a primit cu suspendare un an închisoare şi un an interzicerea exercitării unor drepturi.

Lehene Doru Bogdan, student la UBV a primit cu suspendare un an de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită, iar studentul UBV Colcer Bogdan Ionuţ  a primit 11 luni închisoare cu suspendare şi un an interzicerea exercitării unor drepturi.

Citiţi continuarea AICI

 

 

 

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA