AcasăLifestyleImplantul dentar rapid: Care este procedura și cât durează?

Implantul dentar rapid: Care este procedura și cât durează?

spot_img

DISTRIBUIȚI

Implantul dentar rapid: Care este procedura și cât durează?

Știi care este cel mai bun moment pentru a-ți recăpăta încrederea în propria persoană? Acum. E normal să nu fii mulțumit de aspectul zâmbetului tău dacă ai pierdut o mare parte din dinți, iar restul sunt puternic afectați de carii și de alte probleme complexe. Există totuși și o veste bună. Azi, ai posibilitatea de a beneficia de un implant dentar rapid – o soluție inovatoare și modernă, cu ajutorul căreia pacienții se pot întoarce acasă cu o dantură estetică și funcțională.

Un implant dentar în 24 ore la clinica LLLDental îți poate oferi o nouă perspectivă asupra vieții sociale. Vei zâmbi din nou fără să-ți fie teamă de reacția celor din jur, te vei simți mai bine și, în sfârșit, te vei putea bucura de preparatele preferate așa cum se cuvinte. Dacă ți-am stârnit curiozitatea, te invităm să descoperi, în rândurile următoare, care este întreaga procedură și cât durează.

Ce presupune implantul dentar rapid?

Implantul dentar rapid sau implantul dentar într-o singură zi le oferă pacienților posibilitatea de a obține o dantură stabilă în doar 24 de ore, fie că vorbim despre arcada superioară sau cea inferioară. La bază, vorbim tot despre un mic dispozitiv medical, care se introduce în os, având ca scop înlocuirea rădăcinii dintelui pierdut. Deși procedura se realizează într-o singură vizită la stomatologie, trebuie să știi că lucrarea protetică (de regulă, o coroană dentară) va fi una provizorie. Ca și în cazul implantului dentar clasic, pacienții vor reveni la clinică în aproximativ 6 luni, după ce se finalizează procesul de osteointegrare, pentru a se înlocui coroana provizorie cu una definitivă.

Procedura implantului dentar rapid

Chiar și în cazul în care vorbim despre o dantură fixă în doar 24 de ore, procedura implantului dentar implică anumite etape, bine stabilite, iar prima este consultația și planul de tratament. În baza rezultatelor obținute la analize și CT, se va decide dacă osul poate susține sistemul implantului dentar rapid și se va planifica întreaga procedură. Următoarele etape sunt:

  • Inserarea implanturilor, doar după ce s-a realizat anestezia locală. Tot în această etapă, se realizează extracțiile dentare sau augmentarea osoasă, dacă este necesar. În acest caz, timpul petrecut pe scaunul din cabinet se poate prelungi considerabil;
  • Scanarea intraorală pentru a se realiza coroanele provizorii. Spre deosebire de amprentarea clasică, scanarea intraorală, disponibilă în majoritatea clinicilor moderne este acum digitalizată, dar și mult mai comodă pentru pacient;
  • Încărcarea implantului cu o coroană dentară provizorie, dar estetică și funcțională pe o perioadă determinată de timp.

Urmează procesul de osteointegrare, timp în care organismul trebuie să se obișnuiască cu implantul dentar, iar acesta să fuzioneze cu osul. După câteva luni, pacientul se întoarce la stomatologie pentru a se înlocui coroanele provizorii cu coroane dentare definitive, de regulă din zirconiu sau din ceramică.

În ceea ce privește durata, e de la sine înțeles că întreaga procedură implică destul de multe ore pe scaunul medicului stomatolog, iar această perioadă poate varia în funcție de particularitățile fiecărui caz. Acesta este și motivul pentru care medicii recomandă ca această intervenție să fie realizată în 72 de ore, nu în 24.

Așadar, implantul dentar rapid poate fi soluția salvatoare pentru tine și pentru zâmbetul tău. Pacienții care au beneficiat deja de priceperea medicilor și de avantajele oferite de noile tehnologii, sunt și cei care nu au niciodată timp de pierdut și care apreciază rapiditatea. Reține doar că implantul dentar este recomandat oricărui adult care a pierdut unul sau mai mulți dinți de pe arcadă, dar nu și adolescenților. Până la vârsta de 18 ani, oasele feței se află în plin proces de dezvoltare.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA