spot_img
Acasăsinucidere maramuresIMIGRAŢIE - Austria mai face un pas către înăsprirea regulilor privind azilul

IMIGRAŢIE – Austria mai face un pas către înăsprirea regulilor privind azilul

DISTRIBUIȚI

IMIGRAŢIE Austria a mai făcut marți un mic pas către crearea bazei legale care să-i permită înăsprirea regulilor ce privesc imigrația, respectiv să oprească solicitanții de azil la graniță și să plafoneze numărul de cereri de azil acceptate, relatează agenția Reuters.

IMIGRAŢIE Guvernul de la Viena a decis la începutul anului limitarea la cel mult 80 numărul zilnic al migranților care pot solicita azil în Austria, iar numărul total al cererilor de azil ce vor fi aprobate anul acesta a fost plafonat la 37.500, urmând să scadă progresiv în anii viitori.

Executivul austriac a mai hotărât tot atunci oprirea la graniță a migranților în cazul unor circumstanțe excepționale, adică atingerea acestor limite, precum și înăsprirea regulilor privind reîntregirea familiilor, toate aceste decizii fiind sever criticate de Comisia Europeană și de organizațiile pentru apărarea drepturilor omului.

În anunțul său de marți, executivul austriac a precizat că săptămâna viitoare va începe consultarea cu experții necesară adoptării în regim de urgență a unui decret pentru a putea implementa aceste noi reguli.

Ministrul de interne, Wolfgang Sobotka, dorește ca decretul să fie adoptat cât mai repede și înaintea atingerii plafonului de 37.500 de migranți, până în prezent numărul lor fiind de 24.260.

Însă ministrul pentru relația cu parlamentul, Thomas Drozda, a estimat că dezbaterea problemei și chestiunile procedurale vor dura cel puțin până la sfârșitul lui octombrie. El a mai apreciat că întoarcerea migranților la graniță ar putea fi complicată, întrucât Austria nu are un acord în acest sens cu statele vecine traversate de migranți, cum este Ungaria. Totuși, un număr tot mai mare de migranți sunt deja opriți la granița cu Italia.

Austria a fost mai ales o țară de tranzit pentru migranții veniți în special din Orientul Mijlociu, Afganistan și Africa și care doresc să ajungă de obicei în Germania. Totuși, autoritățile austriece au primit în ultimul an circa 110.000 de cereri de azil, iar acest val a determinat guvernul de la Viena să ia respectivele măsuri și să conducă eforturile ce au determinat închiderea așa-numitei rute balcanice.

sursa info

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA