AcasăActualitate112IMAGINI REVOLTĂTOARE - Bolnavi psihic legaţi de paturi de infirmieri

IMAGINI REVOLTĂTOARE – Bolnavi psihic legaţi de paturi de infirmieri

DISTRIBUIȚI

IMAGINI REVOLTĂTOARE Situaţie revoltătoare la Centrul de boli psihice Măciucă din judeţul Vâlcea, acolo unde pacienţii sunt legaţi de paturi cu chingi de către infirmieri, conform unei investigaţii publicate pe tolo.ro, scrie Ştiri pe Pro TV.

IMAGINI REVOLTĂTOARE Imaginile tulburătoare cu pacienţii legaţi de paturi au fost realizate în intervalul septembrie – decembrie 2016, spune sursă citată de Cătălin Tolontan.

„Oamenii sînt înnodaţi de glezne cu chingi de marfă, din cele folosite pentru TIR-uri, că sunt mai rezistente şi nu pot scapă nicicum. Şi mai late, să nu-i taie”, spune un angajat al centrului unde nu există niciun medic.

În tot acest timp infirmierii lucrează la renovarea casei managerului, Sergiu Samarandoiu.

„Directorul nu putea să îi plătească, aşa că le dădea zile libere. Iar ei legau oamenii şi plecau. De asta nu vor să vorbească. Au fost complici. Şi eu am fost complice. Le convenea, era mai simplu decât să munceşti alături de bolnavi”, spune unul dintre angajaţii centrului.

Doi angajaţi au făcut plângere la Consiliul Judeţean pe 1 decembrie 2016. Consiliul Judeţean a dispus un control, dar managerul Smarandoiu s-a ales doar cu o mutare disciplinară 30 de zile.

„Bogdan Lăstun, cumnatul sau, este directorul Administraţiei Locale din CJ Vâlcea şi fostul jurist al Consiliului Judeţean. Soţia să, Elena Gabriela Smarandoiu, lucrează şi ea la centru”, scrie tolo.ro.

În ceea ce priveşte imaginile cu bolnavii legaţi, managerul spune că „pozele sunt de aici, dar e o operaţiune de compromitere a mea”.

„Susţineţi în continuare că pozele sunt regizate?

Da. Va zic şi cum le făceau. Am aflat că veneau în timpul nopţii şi îi legau, tocmai pentru că aveau ceva cu mine”.

„Oamenii ăştia vor să-mi facă doar rău. Au ceva cu mine. Am avut controale peste controale în ultima vreme. Profită de faptul că oamenii sunt grav bolnavi şi nu sunt conştienţi de ce întâmplă în jurul lor”.

sursa

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA