AcasăActualitate112IMAGINI ÎNFRICOȘĂTOARE - Noapte de GROAZĂ în Viena: 4 morți și 15...

IMAGINI ÎNFRICOȘĂTOARE – Noapte de GROAZĂ în Viena: 4 morți și 15 răniți în atacul armat din centrul orașului

DISTRIBUIȚI

Cel puțin 4 persoane au murit în seara trecută la Viena în urma unui atac terorist: trei civili aflați în centrul orașului și unul dintre atacatori, împușcat de autorități. 15 persoane au fost rănite, unele fiind în stare gravă. Un atacator a reușit să dispară, fiind căutat în prezent de polițiști. Din cauza situației periculoase, vienezii sunt rugați pe cât posibil să rămână în case, iar elevii nu trebuie să meargă marți la școală. Întregul centru al Vienei este înconjurat. „Cine atacă un austriac, îi atacă pe toți”, a declarat ministrul de interne Karl Nehammer. Cancelarul austriac Sebastian Kurz a condamnat atacul ca fiind un „atac terorist respingător”, scrie Hotnews.ro

Primele focuri de foc au fost trase în Seitenstettengasse, o stradă aglomerată din centru, unde se află și sinagoga, dar și Opera de Stat din Viena.

În momentul atacului, străzile erau foarte aglomerate – mulți oameni profitând de temperaturile blânde și ieșind în la restaurantele și barurile din zonă.

Au fost vizate „șase locuri diferite”, a spus poliția, toate în imediata apropiere a Seitenstettengasse: Morzinplatz, Salzgries, piața cărnii, piața fermierilor și Graben.

La fața locului, forțele de poliție s-au mobilizat în număr mare pentru a asigura perimetrul, a remarcat un fotograf AFP, în timp ce trecătorii fugeau. La scurt timp după aceea, spectatorii Operei au părăsit sub escortă spectacolul, ultimul înainte de lockdownul impus de pandemie, conform sursei citate.

Sunt implicați mai mulți autori ale căror motive nu sunt cunoscute încă, a spus guvernul, în timp unul dintre atacatori a fost împușcat de polițiști.

Nu au fost furnizate detalii cu privire la identitatea persoanei decedate. Primarul orașului a raportat, de asemenea, 15 persoane spitalizate, dintre care 7 în stare gravă.

Atacul are loc în ultima seară înainte de intrarea în vigoare a unei noi carantine în Austria.

O a doua carantină este pusă în aplicare de marți până la sfârșitul lunii noiembrie„, a declarat sâmbătă cancelarul conservator Sebastian Kurz, într-o conferință de presă la Viena. De marți, va fi interzisă ieșirea între orele 20:00 și 06:00, iar întâlnirile private vor fi limitate la maximum două gospodării.

Vă avertizăm că urmează imagini video cu un puternic impact emoțional:

Sursă info: hotnews.ro

Foto: Emaramureș.ro

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.TE-AR MAI PUTEA INTERESA