AcasăActualitate112IMAGINAŢIE CARE ÎNTRECE ORICE MĂSURĂ - Cum voiau traficanții să introducă hașiș...

IMAGINAŢIE CARE ÎNTRECE ORICE MĂSURĂ – Cum voiau traficanții să introducă hașiș și cannabis pe piața neagră

DISTRIBUIȚI

IMAGINAŢIE CARE ÎNTRECE ORICE MĂSURĂ Procurorii DIICOT Hunedoara au făcut percheziții, marți, în locuințele unor suspecți care aduceau în țară droguri ascunse în stomac. Potrivit anchetatorilor, traficanții de droguri de mare risc trimiteau apoi consumatorilor stupefiantele în colete.

Mascații au făcut trei percheziții în Deva, Hunedoara și Simeria în locuințele unor indivizi bănuiți că au introdus în țară droguri de mare risc, pe care le-au vândut apoi în toată țara, scrie a Libertatea.

Potrivit procurorilor DIICOT, suspecții au făcut mai multe deplasări în Spania și în Maroc, în perioada iunie 2016 – aprilie 2017. Acolo s-au aprovizionat cu hașiș și au apelat la o metodă inedită pentru a introduce stupefiantele pe piața neagră din județul Hunedoara.

Stupefiantele erau introduse în cașete, care mai apoi erau înghițite de traficanți. Anchetatorii susțin că S.D. a cumpărat, la începutul lunii aprilie 2017, bilete de avion pe ruta Cluj-Napoca – Malaga (Spania) pentru a cumpăra droguri.

„Din cercetările efectuate în cauză a rezultat că o parte din droguri urmau a fi ingerate de către alţi doi suspecţi, iar cea mai mare parte din cantitatea de droguri achiziţionată din Maroc urma a fi trimisă prin colet poştal, prin intermediul unei firme de transport.

În acest sens, în data de 10.04.2017 suspecţii B. L. S. şi P. S. A. au părăsit România în scopul deplasării în Maroc pentru a ingera o cantitate de haşiş, pe care ulterior urma să o introducă în România pentru a fi comercializată pe piaţa de profil de către S. D. ”, arată DIICOT.

În 14 aprilie 2017, suspecţii s-au întors în România, pe Aeroportul Cluj-Napoca. Medicii de la Spitalul de Urgență din Cluj au constatat că suspectul B. L. S avea droguri ascunse în stomac. Este vorba despre o cantitate hașiș sub formă de cașete.

„Din probele administrate în cauză rezultă că cei doi suspecţi au cumpărat haşiş din Maroc , au ingerat mai multe caşete, iar o parte din droguri au fost defecate de către aceştia şi trimise sub formă de colet poştal la data de 13.04.2017, în România, ca destinatar şi expeditor al coletului în care se afla disimulată o cantitate de haşiş, fiind menţionat unul dintre cei doi suspecţi”, susțin procurorii.

Totodată, nu mai puțin de 275 de doze, care conțineau 1.332 de grame de rezină de canabis, au fost descoperite, după ce mascații au controlat un colet expediat prin intermediul unei firme de transport.

Procurorii susțin că suspectul S.D. a dat drogurile de risc pentru a fi vândute de o minoră de 16 ani. Cantitățile de hașiș erau comercializate pe piața neagră cu prețuri între 40 și 80 de lei gramul.

La sediul DIICOT- Biroul Teritorial Hunedoara vor fi audiate opt persoane, dintre care patru suspecţi şi patru martori.

sursa INFO şi FOTO

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

TE-AR MAI PUTEA INTERESA