spot_img
AcasăActualitate112ILEGALITĂȚI SILVICE – Polițiștii maramureșeni au confiscat lemne în valoare de 52.000...

ILEGALITĂȚI SILVICE – Polițiștii maramureșeni au confiscat lemne în valoare de 52.000 de lei

DISTRIBUIȚI

ILEGALITĂȚI SILVICE   Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Maramureş desfăşoară permanent atât activităţi preventiv-reactive cât şi de combatere a faptelor ilicite în domeniul silvic. Verificările efectuate pe parcursul ultimei acţiuni s-au concretizat în constatarea a opt sancţiuni contravenţionale şi confiscarea a 283.12 mc material lemnos, în valoare de aproximativ 52 000 de lei.

Acţiunea, desfăşurată de poliţiştii Biroului de Combatere a Delictelor Silvice din cadrul Serviciului de Ordine Publică, în colaborare cu specialişti din cadrul Gărzii Forestiere Cluj, a vizat verificarea modului în care societăţile comerciale care au ca obiect de activitate exploatarea, transportul, depozitarea şi comercializarea materialului lemnos respectă normele legale în domeniu.

În două zile de acţiune, 31 iulie – 01 august, poliţiştii au efectuat controale la mai multe societăţi comerciale, iar trei dintre acestea, cu sediile sociale în comuna Rona de Sus şi în Groşii Ţibleşului, au fost sancţionate în conformitate cu prevederile Legii 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice. Valoarea amenzilor aplicate a fost de 32 000 de lei.

Totodată, poliţiştii au dispus ca măsură complementară confiscarea a 283,12 mc material lemnos, pentru care nu au putut fi prezentate documentele legale de provenienţă.

 

Informații furnizate de IPJ Maramureș

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.TE-AR MAI PUTEA INTERESA