AcasăActualitatePoliticÎl doare în cot! Sfidare ordinară! Băsescu şi Viktor Orban, fotografiaţi râzând...

Îl doare în cot! Sfidare ordinară! Băsescu şi Viktor Orban, fotografiaţi râzând la Bruxelles!

DISTRIBUIȚI

Preşedintele Traian Băsescu şi premierul ungar Viktor Orban au avut un scurt dialog, joi seară, la Bruxelles, în sala de lucrări a Consiliului European, înainte de începerea evenimentului, momentul fiind surprins în două fotografii oficiale publicate pe site-ul instituţiei europene. În ambele fotografii, Băsescu apare râzând.
Reprezentanţii Administraţiei Prezidenţiale nu au confirmat, întrebaţi de MEDIAFAX, dacă Băsescu a ridicat în discuţia cu Orban problema arborării steagului Ţinutului Secuiesc şi a declaraţiilor oficialilor români şi unguri din ultimele zile.

Secretarul de stat în MAE ungar Nemeth Zsolt a declarat, marţi, că maghiarii din Transilvania sunt supuşi unei agresiuni simbolice şi, prin urmare, maghiarii din Ungaria trebuie să răspundă, arborând steagul Ţinutului Secuiesc.

În replică, premierul Victor Ponta a cerut ministrului de Externe să adopte o atitudine fermă şi să transmită că România nu acceptă de la nimeni din străinătate „obrăznicii” şi lecţii privind funcţionarea autorităţilor locale şi nici sfaturi privind arborarea steagurilor.

După declaraţia lui Nemeth Zsolt de marţi urmat apoi un şir lung de reacţii. Ambasadorul Ungariei la Bucureşti a făcut turul televiziunilor susţinând că statul ungar susţine autonomia teritorială a Ţinutului Secuiesc, lucru confirmat şi de Ministerul de Externe de la Budapesta.
Băsescu a refuzat încă de la plecarea la Consiliul European să aibă o replică.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA