AcasămodeleÎI PUNE LA PUNCT - Nu are multă şcoală, dar îi critică...

ÎI PUNE LA PUNCT – Nu are multă şcoală, dar îi critică pe politicieni în versuri

DISTRIBUIȚI

Nastasia Bulea, o bătrână din Pasul Tihuța, care trăieşte departe de civilizație, se revoltă în versuri. De când se știe, Nastasia, o agricultoare cu 7 clase, își strigă nemulțumirile în versuri. Zeci de poezii, adevărate critici la adresa clasei politice și a celor care ne conduc, s-au născut între munți. Pe ulițele pline de zăpadă din Pasul Tihuța vocea pătrunzătoare a femeii parcă tulbură liniștea care înconjoară acest loc desprins din povești.

Nastasia Bulea este o adevărată artistă. Face versuri încă de când era copil, deși nici nu a apucat să termine școala generală, pe care a urmat-o în Prundu Bârgăului. Actul artistic, materializat în versuri în cazul doamnei Nastasia, parcă este împins de la spate de revoltă și nemulțumire, după cum ne spune chiar agricultoarea. „Stau liniștită noaptea și îmi vin versurile pe loc. Noaptea mă gândesc și ziua le scriu. Compun de când eram băietă”, mărturisește femeia, care recunoaște că versurile și cântecul îi mai țin de urât, fiind văduvă de câțiva ani.

Nemulțumirea femeii este dată de comportamentul parlamentarilor și oamenilor politici, pe care îi critică în versuri, spre amuzamentul fiului său.
„S-o învățat să fie numa’ domni, la grajd și la pământ li-i greață”, spune cu amărăciune femeia, referindu-se la parlamentari. Acestora le-a dedicat zeci de versuri până acum.

Toate poeziile, care au umplut filele mai multor caiete, sunt înmagazinate și în memoria femeii.

sursă știre libertatea.ro

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.TE-AR MAI PUTEA INTERESA