AcasăActualitatePoliticIGOR DODON ȘI ROMÂNIA – „Nu daţi lecţii preşedinţiei (...) Unirea nu...

IGOR DODON ȘI ROMÂNIA – „Nu daţi lecţii preşedinţiei (…) Unirea nu va fi atât timp cât noi suntem în viaţă”

spot_img

DISTRIBUIȚI

IGOR DODON ȘI ROMÂNIA  Preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a cerut din nou, marţi, Bucureştiului să nu se amestece în treburile interne ale republicii şi să recunoască tratatul de frontieră, aşa cum a recunoscut independenţa Republicii Moldova, avertizând că „atât timp cât este în viaţă” va combate unionismul, relatează Deschide.md.

Într-o conferinţă de presă în care a făcut bilanţul primelor 100 de zile de activitate de la învestirea sa în funcţie, Igor Dodon a declarat că „nu insistă şi nici nu se grăbeşte” să meargă la Bucureşti pentru a se întâlni cu omologul său român, Klaus Iohannis, scrie Știripesurse.ro.

Preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a cerut din nou, marţi, Bucureştiului să nu se amestece în treburile interne ale republicii şi să recunoască tratatul de frontieră, aşa cum a recunoscut independenţa Republicii Moldova, avertizând că „atât timp cât este în viaţă” va combate unionismul, relatează Deschide.md.

Într-o conferinţă de presă în care a făcut bilanţul primelor 100 de zile de activitate de la învestirea sa în funcţie, Igor Dodon a declarat că „nu insistă şi nici nu se grăbeşte” să meargă la Bucureşti pentru a se întâlni cu omologul său român, Klaus Iohannis.

„Cineva a zis că nimeni nu mă primeşte la Bucureşti, dar eu nici nu am cerut vreo întrevedere. Da, ar fi bine să ne întâlnim ca să vorbim. Eu nu voi permite niciodată ca Bucureştiul să se amestece în treburile interne ale Republicii Moldova. Eu i-am spus şi ambasadorului României la o întrevedere atunci când el mi-a transmis un mesaj de la Bucureşti precum că eu ar trebui să respect Constituţia Republicii Moldova. Dacă anterior, lui (Nicolae) Timofti vă permiteaţi să-i spuneţi asemenea lucruri, cu mine nu va merge această variantă. Eu nu-mi voi permite niciodată să dau indicaţii domnului Iohannis pe cine să numească sau cum să numească, aşa că nu va amestecaţi nici voi aici şi nu daţi lecţii preşedinţiei”, a declarat Igor Dodon.

De asemenea, preşedintele prorus de la Chişinău a anunţat că principalul său obiectiv este lupta cu unionismul, conform portalului media citat.

„Unirea nu va fi atât timp cât noi suntem în viaţă, acest lucru nu va fi. Eu îi stimez pe vecinii noştri, pe prietenii noştri români, dar noi avem statul nostru, pământul nostru. După ce vom avea majoritate parlamentară, vom adopta aceeaşi legislaţie ca şi în România. Nu se poate la voi, nu se poate nici la noi. Dacă la voi se poate, atunci spuneţi-le celor ce spun că pământurile ce aparţin Moldovei să fie returnate. Niciun fel de fraţi mai mari sau mai mici!’, a conchis Dodon.

Sursă info.

Sursă foto.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img
spot_img
TE-AR MAI PUTEA INTERESA