spot_img
AcasăEvenimentSportIEȘIRE ONORABILĂ DIN SCENĂ – România a pierdut cu Italia, dar pe...

IEȘIRE ONORABILĂ DIN SCENĂ – România a pierdut cu Italia, dar pe ansamblu a avut cea mai bună comportare la un Campionat Mondial

DISTRIBUIȚI

România a cedat la zece puncte în faţa Italiei, în ultimul meci al grupei D a Cupei Mondiale de rugby. Stejarii au marcat trei eseuri, dar rămân cu o victorie la competiţia din Anglia.

România a pierdut în faţa Italiei şi a ratat calificarea directă la Cupa Mondială din 2019. Stejarii au condus cu 3-0, după lovitura de pedeapsă transformată de Vlaicu în minutul 5. Sarto a marcat primul eseu pentru italieni, iar România l-a pierdut pentru 10 minute pe van Heerden, care a văzut galben pentru antijoc.

În superioritate, Gori a reuşit al doilea eseu pentru italieni, iar Allan a adus alte şase puncte. Scorul a devenit 15-3, după care românii au avut cinci minute în care s-au aflat aproape de terenul de ţintă advers, dar nu au marcat eseul mult aşteptat.

Italienii au fost cei care au culcat balonul în terenul de ţintă al României, prin Allan, iar Italia şi-a egalat într-o repriză numărul de eseuri reuşite în primele trei jocuri de la Cupa Mondială. La şase minute de la reluare, adversarii şi-au asigurat şi punctul bonus ofensiv pentru încă un eseu, reuşit de Zanni.

Apostol, de două ori, şi Popîrlan au reuşit pe final trei eseuri pentru România, iar Vlaicu a adus încă şase puncte.

S-a terminat 32-22 pentru Italia, care a obţinut astfel biletele pentru turneul final din Japonia.

561a738395f9cf4501000000Cu o victorie în patru meciuri,România a terminat a patra în grupa D a Cupei Mondiale de rugby. Selecţionerul galez al stejarilor, Lynn Howells, crede în potenţialul echipei naţionale, pe care o va conduce şi în următorii doi ani.

România nu şi-a îndeplinit obiectivul la Cupa Mondială din Anglia, calificarea directă la ediţia următoare. Prestaţiile din finalurile meciurilor cu Canada şi Italia sunt însă încurajatoare. Stejarii au reuşit o premieră la competiţia din Anglia. Au marcat cel puţin un eseu în fiecare dintre cele patru meciuri.

Selecţionerul Lynn Howells regretă jocul slab din prima repriză, la capătul căreia Italia a condus cu 22-3. România a primit din nou un cartonaş galben, la fel ca în precedentele trei jocuri.

“Este ceva ce nu poate continua la nesfârșit. Trebuie să jucăm 80 de minute. Este dezamăgitor că am primit iar un cartonaș, 10 puncte au făcut o diferență uriașă în meci.”, a spus la final Lynn Howells.

Căpitanul din meciul cu Italia, în absența suspendatului Mihai Macovei, a fost Valentin Ursache: “Nu a fost bine pentru noi, dar sunt fericit pentru băieţi. Au făcut o a doua repriză foarte bună. Au marcat trei eseuri împotriva unei echipe foarte bune, aşa că este o performanţă bună pentru România.”

După ce a bătut palma cu conducerea Federaţiei pentru a-şi prelungi cu încă doi ani contractul, Howells vede un viitor strălucit pentru naţională: ”Cel mai important lucru este că am dovedit că ne putem bate cu selecţionatele europene, acum trebuie să jucăm mai des contra lor. Cred că am arătat că avem calităţi, dar mai este mult de lucru.”

România a reuşit câte o victorie la şase dintre cele opt participări la Cupa Mondială, dar nu a trecut niciodată de faza grupelor.

Stejarii și-au încheiat participarea la Cupa Mondială de rugby cu un eșec, dar pleacă acasă cu o performanță unică atinsă în Anglia. România a reușit prima oară în istoria participărilor sale la turneul final să marcheze eseu în toate meciurile.

514030_514030_final_rom_italiaRomânia a participat la toate cele 8 edițiile de Cupă Mondială de până acum și de fiecare dată a ieșit din competiție după faza grupelor. A reușit câte o victorie la șase dintre cele opt participări, doar în 1997 și în 2011 plecând acasă fără vreun succes.

În 2015 Stejarii au învins Canada cu 17-15, reușind un record în istoria competiției, revenirea și victoria de la un deficit de 15 puncte. În același timp, ediția engleză a Cupei Mondiale a însemnat și o performanță unică până acum pentru români, marcarea a cel puțin un eseu în fiecare meci disputat.

În primul meci din grupă, Valentin Ursache a marcat singurul eseu al României din meciul cu Franța (11-38), în vreme ce Ovidiu Tonița a marcat eseul contra Irlandei (10-44). Căpitanul Mihai Macovei a marcat apoi două eseuri contra Canadei (17-15), pentru ca duminică, în jocul cu Italia, Adrian Apostol, de două ori, și Valentin Popârlan, o dată, să culce balonul în terenul de țintă advers.

Șapte eseuri au marcat astfel Stejarii la acest turneu final, egalând la acest capitol cea mai bună performanță din istorie, reușită la turneul din 2003. Numai că atunci cinci dintre eseuri au fost înscrise în meciul cu Namibia, câștigat cu 37-7.

Am marcat încercări la toate prezențele noastre la Cupa Mondială, cele mai puține, unul, la ediția din 1995.

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.TE-AR MAI PUTEA INTERESA