Acasăsinucidere maramuresIeri, ÎPS Justinian Chira a prezidat ședința Adunării Eparhiale a Maramureșului și...

Ieri, ÎPS Justinian Chira a prezidat ședința Adunării Eparhiale a Maramureșului și Sătmarului

spot_img

DISTRIBUIȚI

La Reşedinţa Episcopală din Baia Mare, sub preşedinţia Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop Justinian, Episcopul Maramureşului şi Sătmarului, a avut loc marţi, 22 ianuarie 2013, şedinţa Adunării Eparhiale a Episcopiei Ortodoxe Române a Maramureşului şi Sătmarului.
De la ora 8:00 a fost oficiată Sfânta Liturghie în Paraclisul Episcopal, de către Preasfinţitul Iustin Sigheteanul, Arhiereu-vicar al Episcopiei Maramureşului şi Sătmarului urmată de slujba de Te Deum.
După întrunirea membrilor Adunării Eparhiale pe comisii, începând cu ora 10:00 s-au desfăşurat lucrările anuale ale Adunării Eparhiale, în plen.
„Noi să fim cu recunoştinţă faţă de înaintaşii noştri, faţa de moşii şi strămoşii noştri, faţă de sfinţi şi faţă de toţi cei ce au slujit lui Dumnezeu în acest spaţiu sfânt. România este ţara cea mai creştină din lume. În afară de România nu găseşti nici o ţară care să fie atât de apropiată de Dumnezeu. De aceea, noi trebuie să avem grijă să fim la înălţimea aceasta”, a spus ÎPS Părinte Arhiepiscop Justinian.
Comisiile fiecărui sector au prezentat situația pe anul 2012 şi prioritățile pentru anul în curs.
„La Reşedinţa noastră episcopală din Baia Mare, în Palatul Episcopal am săvârşit Sfânta Liturghie şi Te Deum-ul de mulţumire către Dumnezeu pentru toate darurile pe care le-a revărsat peste Înaltpreasfinţitul Arhiepiscop Justinian, peste preoţimea noastră, peste cinul monahal şi peste poporul cel drept credincios. Ne-am rugat ca cei aleşi şi trimişi în Adunarea noastră Eparhială, membri clerici şi mireni, să primească lumina darului Duhului Sfânt ca să ia cele mai bune hotărâri pentru Episcopia noastră ca forul deliberativ ce are un rol hotărâtor conform cu statul pentru organizarea şi funcţionarea Bisericii Ortodoxe Române în viaţa fiecărei eparhii”, a declarat pentru TRINITAS TV Preasfinţitul Părinte Iustin Sigheteanul.
Episcopia Maramureşului şi Sătmarului are un număr de 380 parohii rurale şi 86 urbane şi 36 de mănăstiri şi schituri.
Adunarea Eparhială a fost precedată de ședința anuală cu Protopopii din Episcopie, desfășurată lunea aceasta la Centrul eparhial din Baia Mare.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA