spot_img
AcasăActualitatePoliticIDEE TRĂSNITĂ - Jocul Pokemon Go, vector în campania electorală

IDEE TRĂSNITĂ – Jocul Pokemon Go, vector în campania electorală

DISTRIBUIȚI

IDEE TRĂSNITĂ. Echipele de campanie ale celor doi candidați la Casa Albă, Hillary Clinton și Donald Trump, recurg la jocul Pokemon Go, adevărat fenomen mondial, în încercarea de a atrage noi alegători, mai ales cei mai tineri, sau pentru a-și difuza mesajele, transmite marți AFP.

IDEE TRĂSNITĂ. „Acești doi jucători de Pokemon tocmai s-au înregistrat să voteze”, anunța recent pe Twitter Joe Makielski, oficial al Partidului Democrat din Colorado (vest), postând fotografia a doi tineri.

Candidata democrată Hillary Clinton a declarat săptămâna trecută într-un discurs că echipa ei și ea însăși intenționau să profite de popularitatea jocului pentru a câștiga alegători. „Nu știu cine a creat Pokemon Go, dar încerc să văd cum poate fi utilizat pentru a-i aduce pe jucători în secțiile de vot”, a spus ea.

Jocul pentru telefoane mobile, creat de compania americană Niantic Labs în parteneriat cu compania japoneză Nintendo și filiala sa The Pokemon Company, cu sediul în Tokyo, îi duce pe jucători în căutarea unor personaje virtuale, răspândite în spații publice reale. Aplicația, descărcată de 75 de milioane de ori, are mare succes la publicul tânăr și permite și localizarea altor jucători.

Prin urmare, în campania Clinton membri ai echipei candidatei democrate merg pe străzi, în parcuri și alte locuri publice, în căutarea împătimiților jocului, distrăgându-i câteva minute de la telefoane și pokemoni pentru a-i ajuta să se înscrie pe listele electorale. Susținătorii lui Hillary Clinton speră astfel să atragă tinerii alegători la scrutinul din 8 noiembrie, la fel cum echipele lui Barack Obama au reușit cu ajutorul rețelelor de socializare în 2008 și 2012.

Ei au organizat la jumătatea lunii iulie un eveniment intitulat „Trebuie să îi prinzi pe toți” la Lakewood (Ohio, nord), dând întâlnire jucătorilor de Pokemon Go, care au putut juca, fiind „înscriși și ca alegători” pe liste.

Nici echipa lui Donald Trump nu a neglijat forța noului joc. Trump Tower din New York este o destinație populară pentru jucătorii de Pokemon Go, iar săptămâna trecută echipa de campanie a postat un videoclip în care rivala candidatului republican era transformată în monstru Pokemon.

Sursa info

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
TE-AR MAI PUTEA INTERESA