AcasăLifestyleIașul este un oraș plin de istorie - vezi ce locuri mai...

Iașul este un oraș plin de istorie – vezi ce locuri mai trebuie sa vizitezi

DISTRIBUIȚI

Iașul este un oraș studențesc plin de viață, biserici frumoase, muzee interesante, arhitectură aleasă și locuri minunate pentru a mânca. Poți vizita o mulțime de locuri în Iași! Acest lucru nu ar fi trebuit să fie o surpriză, deoarece Iașul este al doilea oraș ca mărime din România. În 2018 a devenit capitala istorică a României și unii îl consideră și capitala culturală.

Arhitectura Iașului din diferite perioade de timp reflectă istoria bogată a orașului. Există un amestec curios de stiluri diferite, de la biserici medievale, la clădiri neoclasice și baroce elegante, precum și clădiri brutaliste din perioada comunistă.

Cum poți ajunge cel mai rapid în Iași?

Dacă vrei să-ți oferi o călătorie spre Iași, o poți face cu ușurință cu avionul. Pe eSky.ro găsești zboruri avantajoase și o serie de alte facilități precum:

 • Un motor de căutare rapid și flexibil
 • Rezervare într-un singur loc chiar dacă zborurile implică diferite companii aeriene
 • Disponibilitatea unor opțiuni de călătorie alternative mai atractive
 • Un calendar intuitiv care îți permite alegerea celor mai ieftine zboruri
 • Hoteluri, apartamente, hosteluri, pensiuni, cabane, hanuri, vile etc.
 • Posibilitatea de a selecta ofertele pe categorii (locuri exotice, city break, etc.)
 • Acces instantaneu la toată informația necesară despre călătoria rezervată
 • Acces convenabil la detaliile asigurării și la unităţile medicale pe telefon (disponibil în Contul dumneavoastră) protecție împotriva pierderii banilor dacă chiar dacă anulezi călătoria
 • Acces la oferte deosebite în fiecare zi
 • O planificare confortabilă a călătoriei de acasă, după rezervarea călătoriei pe eSky, dar disponibilă și în cazul în care călătoreşti în alt mod
 • Toate accesele ȋntr-un singur loc

Astfel, dacă vrei să vizitezi Iașul, poți găsi cu ușurință bilete pentru zborul Iași București avion la prețuri mai accesibile ca niciodată!

A young woman looking at the city from the Segovia Aqueduct, Castilla y León

Ce să vizitezi în Iași?

Palatul Culturii

Palatul Culturii este un must printre lucrurile de făcut în Iași. Clădirea în stil neogotic este una dintre cele mai vechi și mai importante clădiri din oraș. Primul rege al României a început construcția în 1906, dar nu a putut să o termine din cauza primului război mondial. Ceea ce urma să devină palatul princiar a devenit palatul de justiție și administrație până în 1955. În ultimii ani a fost renovat, iar acum găzduiește patru muzee. Muzeul de Istorie, Etnografic, de Știință și Muzeul de Artă.

Copoul

Strada Copou, lungă și aglomerată, se întinde din centrul vechi până la periferia orașului. Aici vei găsi majoritatea clădirilor universitare. Universitatea din Iași a fost fondată în 1860, iar arhitectura diferitelor facultăți de-a lungul străzii Copou este destul de frumoasă.

Parcul Copou are o istorie îndelungată și și-a deschis porțile încă din 1834, fiind una dintre primele grădini publice din România. De atunci a fost un loc popular și simbolic pentru oraș. Este un loc pașnic și liniștit și este ușor să petreci o după-amiază liniștită plimbându-te.

Grădina botanică

La scurt timp după Parcul Copou, orașul a început dezvoltarea unei grădini botanice. În prezent, aceasta este întreținută de Universitatea din Iași și rămâne cea mai veche și mai mare grădină botanică din România.

Grădinile sunt destul de mari și se întind pe dealul Copou, deși unele părți ale acestuia nu sunt la fel de bine întreținute ca zonele principale. Lângă intrare veți găsi frumoasele grădini de trandafiri și casele verzi cu o mulțime de plante tropicale.

Mănăstirea Sfinții Trei Ierarhi

Mănăstirea Sfinții Trei Ierarhi este absolut spectaculoasă! Aceasta a fost construită între anii 1637 – 1639. Ornamentele exterioare, care acoperă edificiul în totalitate și care au fost inițial aurite, combină elemente georgiene, turcești, arabe, armene și persiene cu motive arhitecturale românești într-o minunată dantelărie în piatră. Pot fi numărate peste 30 de registre de motive decorative, toate diferite. Actuala imagine a mănăstirii este rezultatul lucrărilor de restaurare ale arhitectului Andre Lecomte de Nouy, desfășurate în anii 1882 -1904. Astăzi încă s-a păstrat structura exterioară datorită căreia mănăstirea este unică în cadrul arhitecturii ecleziastice românești.

Annecy city top view, lake in the distance. Tile roofs, Cathedral. High quality photo

Bojdeuca lui Ion Creangă

Bojdeuca lui Ion Creangă este primul muzeu literar din România, inaugurat la 15 aprilie 1918.

În camera de lucru pot fi revăzute masa de lucru, cu pagini scrise de Creangă, lampa, tocul, călimara, nisipernița, scrinul amintind de cel al lui Eminescu, precum și biblioteca.

Muzeul de Literatură Mihai Eminescu Iași

Acest muzeu documentează scrierile, viața și iubirile lui Eminescu (1850-89), scriitorul și poetul preferat al României. Marea iubire a poetului căsătorit, Veronica Micle, a fost și ea căsătorită. Fiecare dintre ei a supraviețuit soților, dar nu s-au căsătorit niciodată din cauza deteriorării stării de sănătate a lui Eminescu. Busturile lui Micle și Eminescu se află față în față lângă teiul preferat al acestuia, pe Aleea Junimea.

Acestea sunt doar câteva dintre bijuteriile Iașului. Dacă vrei să le vezi cu ochii tăi, ia-ți un bilet și zboară în cel mai scurt timp spre Iași.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA