AcasăLIFEIARNA NU VINE DOAR CU SĂRBĂTORI - Numărul cazurilor de depresie sezonieră...

IARNA NU VINE DOAR CU SĂRBĂTORI – Numărul cazurilor de depresie sezonieră este în creştere

spot_img

DISTRIBUIȚI

Numărul cazurilor de depresie sezonieră este în creştere în perioada de iarnă şi a sărbătorilor de sfârşit de an, ca urmare a diminuării luminii solare şi încheierii anului, avertizează asociaţia Voz Pro Salud Mental-Ciudad de México, citată joi de EFE, relatează Agerpres.

Această tulburare nu se regăseşte doar la pacienţii cu probleme psihice, ci poată afecta orice persoană în această perioadă a anului, a explicat organizaţia neguvernamentală într-un comunicat.

Unul din motivele creşterii acestor cazuri de depresie este reducerea luminii solare, care afectează producerea de substanţe ce reglementează starea de spirit şi somnul. De asemenea, perioada sărbătorilor de reuniune cu familia şi rudele poate fi un alt factor care să provoace această afecţiune.

Există multe persoane singure care nu au cu cine petrece Crăciunul sau Anul Nou: unii îşi amintesc în această perioadă de cei dragi pe care i-au pierdut, în timp ce alţii fac un bilanţ al realizărilor sau eşecurilor din decursul anului.

Organizaţia mexicană care reuneşte reprezentanţi ai familiilor sau profesionişti dedicaţi ameliorării calităţii vieţii au asigurat că aceste date reprezintă „o provocare” pentru pacienţii cu probleme psihice, deoarece le întrerup rutina cu care sunt obişnuiţi.

Sursa info și continuarea articolului, pe Agerpres, AICI. 

 

Citește și: http://2.actualmm.ro/craciun-baia-mare-continua-one-way-si-directia-5-concerteaza-duminica-17-decembrie-de-la-ora-17-00-centrul-vechi/

Te-ar putea interesa și: http://2.actualmm.ro/siguranta-in-scoli-185-unitati-de-invatamant-maramuresene-au-sisteme-video-de-supraveghere-dar-78-nu-au-gard-imprejmuitor/

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA