AcasăAdministrațieIARNA BATE LA UȘĂ - Cum s-au pregătit autoritățile județene pentru sezonul...

IARNA BATE LA UȘĂ – Cum s-au pregătit autoritățile județene pentru sezonul rece

spot_img

DISTRIBUIȚI

IARNA BATE LA UȘĂ  În ședința extraordinară a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, desfășurată astăzi, 28 octombrie a.c, la Palatul Administrativ s-a aprobat planul de măsuri pentru sezonul rece și planul de activități al CJSU pentru anul viitor.

Planul de măsuri pentru sezonul rece include: activități specifice de prevenire, dar și de intervenție în cazul producerii unor situații de urgențe specifice, funcționarea serviciilor de utilitate publică, limitarea factorilor de risc, actualizarea planurilor de măsuri și acțiuni specifice la nivelul unităților administrativ-teritoriale, asigurarea tehnicii și resurselor umane pentru intervenție, diseminarea măsurilor de prevenire, derularea activităților de prevenire la instituții și operatori economici, instruirea serviciilor voluntare și private pentru situații de urgență, identificarea spațiilor pentru persoane blocate în trafic, respectiv în zilele cu temperaturi extreme negative, întocmirea/actualizarea bazelor de date cu evidența pacienților care necesită tratament de specialitate, asigurarea unităților medicale cu produse farmaceutice de primă necesitate, remedierea operativă a defecțiunilor din rețelele de comunicații și utilități publice, asigurarea practicabilității sectoarelor de drumuri publice.

„Împreună cu Serviciul Poliției Rutiere s-a procedat la vericarea stocurilor de material antiderapant și carburant la districtele și bazele de lucru ale Secției de Drumuri Naționale, respectiv SC Drumuri-Poduri Maramureș. Acestea au în stoc peste 4000 tone de sare, dar și clorură de calciu și nisip pentru a efectua deszăpezirea sectoarelor de drumuri publice, respectiv combaterea poleiului și gheții. Am solicitat semnalizarea corespunzătoare cu indicatoare rutiere a drumurilor județene care vor fi închise pe perioada de iarnă”,  a spus prefectul Vasile Moldovan.

Pentru a preveni prăbușirea unor arbori amplasați în zona de protecție a unor sectoare de drumuri publice și a evita blocarea traficului rutier, va fi constituită prin ordin de prefect o comisie mixtă, care se va deplasa în teritoriu pentru marcarea arborilor de către personal specializat și care va proceda la îndepărtarea/tăierea acestora. Planul de măsuri pentru sezonul rece se actualizează în funcție de evoluția fenomenelor hidrometeorologice și situația operativă din județ.

 

Informații furnizate de Instituția Prefectului – Județul Maramureș

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA