AcasăEvenimentIarnă adevărată în Maramureș! Înainte de-a porni la drum, aflați cum se...

Iarnă adevărată în Maramureș! Înainte de-a porni la drum, aflați cum se circulă în județ

spot_img

DISTRIBUIȚI

Vizibilitate este redusă pe întreg sectorul DN18, în Pasul Prislop, din cauza ninsorii viscolite. Vizibilitatea este redusă sub 80 de metri, iar comitetul judeţean de iarnă recomandă conducătorilor de autovehicule să circule preventiv.

Circulaţia rutieră se desfăşoară în condiţii de iarnă pe toate sectoarele publice de drumuri publice din judeţ. Zăpadă frământată depusă pe carosabil şi care măsoară până la 1 cm, întâlnesc conducătorii autovehiculelor care se deplasează în Pasul Gutâi. Pe întregul sector al DN18 la Borşa şi Pasul Prislop stratul de zăpadă frământată existent pe carosabil măsoară până la 2 cm. Ninge acum în Baia Mare, în Pasul Gutâi, la Borşa, în Pasul Prislop şi pe Dealul Huta-Certeze. Pe carosabilul DJ184 şi DJ109F la Cavnic se găseşte zăpadă frământată care măsoară până la 1 cm. Pe DJ109F, în vârful dealului (tronsonul drumului judeţean după pârtiile de schi) s-au prăbuşit, în această dimineaţă, sub greutatea zăpezii apoase, doi brazi. Traficul rutier era redus la primele ore ale dimineţii, dar la faţa locului s-a deplasat un echipaj de poliţie şi angajaţii societăţii care asigură întreţinerea celor trei drumuri judeţene. Agenţii de poliţie au dirijat circulaţia rutieră şi au asigurat intervenţia utilajelor care au împins pe marginea drumului cei doi brazi. Angajaţii societăţii au tăiat, cu drujba, cei doi brazi după care au curăţat acostamentul drumului de resturile de material lemnos rezultate după tăiere
Temperaturile scăzute şi curenţii de aer rece au favorizat, noaptea trecută şi în această dimineaţă, formarea poleiului pe mai multe drumuri judeţene din administrarea societăţii de drumuri şi poduri. De asemenea, pe drumurile judeţene din partea de nord a judeţului a nins. Angajaţii societăţii judeţene de drumuri şi poduri au intervenit cu 14 utilaje cu lamă pentru curăţarea zăpezii depuse pe carosabil şi au fost utilizate 204 tone de material antiderapant pentru prevenirea şi combaterea poleiului.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA