Acasăsinucidere maramuresIARNA - 10 reguli de aur pentru a va proteja frumusetea de...

IARNA – 10 reguli de aur pentru a va proteja frumusetea de vremea rece de afara

spot_img

DISTRIBUIȚI

Odata cu instalarea sezonului rece, pielea incepe sa se usuce, trecerea de la temperaturile ridicate din casa la temperaturile scazute si vremea umeda de afara o agreseaza. E timpul sa schimbati modul de ingrijire al pielii in timpul sezonului rece.

Iata 10 reguli de ingrijirea a pielii de care trebuie sa tineti cont :

1- Cereti sfaturile unui dermatolog
Acesta este primul pas ce trebuie sa il faceti cand vine vorba de ingrijirea pielii. Un dermatolog poate sa vada exact care sunt problemele pielii dumneavoastra si sa va ofere nu numai un tratament sau un regim de ingrijire corect dar si foarte eficient.

2- Hidrateaza cat mai mult pielea
Pe timpul iernii lasati deoparte hidratantul folosit vara. Cautati un alt produs, mult mai puternic, pe baza de ulei, nu pe baza de apa. Uleiul va oferi un strat de protectie ideal. Insa ai grija ca nu toate produsele pe baza de ulei sunt bune pentru ten. Cautati pentru ten produse cu ulei de avocado, ulei mineral, ulei de aglica (primrose) sau ulei de migdale si feriti-va de uleiul de shea, care poate sa blocheze porii.

3-Protectia solara
Soarele este periculos atat vara cat si iarna, mai ales ca razele ultraviolete (UV) se reflecta si devin mai puternice in culoare alba a zapezii. Protejeati-va pielea cu produse cu SPF cu spectru larg si aplicati crema mai ales pe fata, cu jumatate de ora inainte de a iesi afara.

4 – Ingrijiti-va pielea mainilor
Pielea mainilor este prima care se usuca in timpul iernii, deoarece este subtire si are mai putine glande de ulei. Purtati manusi cat mai des, in special manusi din bumbac, deoarece nu provoaca iritatii (lana este prea aspra pentru piele).

5 – Evita manusile si sosetele ude
Purtati incaltaminte de calitate, care sa faca fata ploilor si ninsorilor. Nimic nu este mai daunator pentru pielea dumneavoastra decat umezeala la nivelul mainilor si a picioarelor. Daca vreti sa va jucati cu zapada, purtati manusi din piele, care tin umezeala la distanta.

6 – Hidratarea organismului
Aveti grija si de hidratarea organismului, nu numai de hidratarea mainilor si a picioarelor. Beti cel putin 1,5 litri de apa pe zi. Iarna transpirati mai putin si nu simtiti nevoia sa beti atat de multa apa ca in timpul verii, insa asta nu inseamna ca organismul dumneavoastra nu are nevoie de aceeasi cantitate de apa. Ceaiurile sunt si ele la fel de eficiente.

7 – Investeste intr-un umidificator
Sistemele de incalzire centrala usuca aerul, mai ales in spatiile de birouri, iar un umidificator ar putea regla cu usurinta nivelul de umezeala din aer. Daca aveti un birou inchis, un astfel de aparat va poate salva, tinand cont ca petreceti cel putin 8 ore pe zi in acel spatiu.

8 – Ingrijirea picioarelor
In timpul iernii pielea picioarelor dumneavoastra nu este atat de agresata, insa se usuca mult mai repede. Trebuie sa le hidratati la fel de des ca si in timpul verii, insa cu lotiuni mai puternice, care contin petroleum jelly sau glicerina. E de preferat sa exfoliati bine pielea inainte de hidratare.

9- Evitati peelingurile
Evitati peelingurile, mastile prea puternice si toner-urile pe baza de alcool, in special daca aveti tenul uscat. Folositi in schimb, un cleaner usor pe baza de spuma, un toner fara alcool si masti puternic hidratante, in locul celor pe baza de argila care usuca. Apeleati la masti mai rar decat in timpul verii, cel mult o data pe saptamana.

10 – Evitati baile fierbinti
O baie fierbinte poate fi relaxanta cand afara este frig, dar caldura intensa a unei bai sau a unui dus fierbinte rupe bariera de lipide a pielii, si automat duce la scaderea nivelului de hidratare. O baie calda, nu fierbinte, alaturi de cateva uleiuri parfumate, in care sa va relaxati nu mai mult de 10 minute poate fi foarte tonica si benefica pentru piele. Un truc eficient este sa aplicati lotiunea hidratanta direct pe pielea uda, si sa o masati pana ce lotiunea intra in piele

Ada Domin, actualMM.ro

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.




TE-AR MAI PUTEA INTERESA