spot_img
AcasăslolvaciaI-AM PIERDUT ÎN 2016 - Mari artiști români dispăruţi în acest an

I-AM PIERDUT ÎN 2016 – Mari artiști români dispăruţi în acest an

DISTRIBUIȚI

I-AM PIERDUT 2016 a fost un an marcat de pierderi ale unor figuri marcante ale culturii românești.

 I-AM PIERDUT Pe 2 ianuarie 2016, actorul de teatru și film George Alexandru a murit pe patul de spital, la Institutul Clinic Fundeni. Avea 58 de ani, scrie Active news.

Pe 5 aprilie a murit, după o lungă suferință, coregraful Cornel Patrichi. Avea 72 de ani și era supranumit și ”Regele dansului”.

Patrichi a absolvit Liceul de Coregrafie în 1962, fiind angajat, în acelasi an, ca prim-balerin la Teatrul de Revistă Constantin Tănase.

Pe 8 aprilie a murit actorul Mircea Albulescu, la vârsta de 81 de ani. Acesta se afla internat la Spitalul Floreasca din București.

De-a lungul vieții, a jucat în sute de spectacole pe scenele Teatrului Municipal din București, Teatrului de Comedie și Teatrului Național din București și a interpretat peste 300 de roluri memorabile în teatrul radiofonic.

Mircea Albulescu a jucat și în peste 70 de filme, multe din acestea în regia lui Sergiu Nicolaescu.

Pe 20 iulie, teatrul românesc a fost din nou în doliu. Actorul Radu Beligan a murit la vârsta de 97 de ani.

Pe 15 decembrie 2013 a fost inclus in Cartea Recordurilor ca fiind cel mai longeviv actor încă în activitate pe scena unui teatru. În februarie 2014,

Radu Beligan a fost inclus într-un top al celor mai puternice o sută de personalități din lume din domeniul divertismentului.

Pe 21 august a murit actorul Marin Moraru, la vârsta de 79 de ani. Acesta era internat de mai multă vreme la Spitalul Elias din București.

După absolvirea facultății, în 1961, a activat ca actor pe scenele de la Teatrul Tineretului (1961-1964), Teatrul de Comedie (1965-1968), Teatrul “Lucia Sturdza Bulandra” (1968-1971) și Teatrul Național “Ion Luca Caragiale” (1971-1974). După o perioadă în care a predat în calitate de conferențiar universitar la IATC București (1974-1980), s-a reîntors, în anul 1980, la Teatrul Național “I.L. Caragiale”.

Actorul și cântărețul Ioan Gyuri Pascu, fost membru al trupei Divertis, a murit pe 26 septembrie, în urma unui infarct. Avea doar 55 de ani.

Pe 27 septembrie a murit actorul Sebastian Papaiani. Cunoscutul actor avea 80 de ani și avea probleme de sanatate.

El suferise în luna mai un accident vascular cerebral și era internat la Spitalul Universitar de Urgență București, la secția de Neurologie. A devenit celebru pentru cinefili cu rolurile plutonier Căpșună din ”B.D”, Alecu din ”Asta seară dansăm în familie”, Păcală, Pompei din ”Toamna bobocilor” și mai ales Ieremia din ”Toate panzele sus”.

Sebastian Papaiani a fost decorat la 13 decembrie 2002 cu Ordinul național Serviciul Credincios în grad de Cavaler.

sursa

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
TE-AR MAI PUTEA INTERESA