Acasăsinucidere maramuresI-A CHEMAT MOHAMED LA EL - Peste 700 de morți în timpul...

I-A CHEMAT MOHAMED LA EL – Peste 700 de morți în timpul pelerinajului de la Mecca

DISTRIBUIȚI

Peste 717 oameni au murit şi alți 805 au fost răniți, în urma unei busculade produse joi în timpul pelerinajului anual la Mecca, a anunţat Protecţia civilă saudită, conform Reuters. Victimele sunt de diferite naționalități.

Primele informații arătau că două sute douăzeci de persoane au murit, joi, în busculadă la Mina, în apropierea orașului sfânt musulman Mecca, din Arabia Saudită, unde circa două milioane de oameni participă în aceste zile la pelerinajul anual (Hajj).

Tragedia s-a produs în timpul ritualului aruncării cu pietre în Satan. Peste 200 de ambulanțe și 4.000 de salvatori au fost trimiși la fața locului pentru a-i ajuta pe răniți, iar unii dintre aceștia au fost evacuați cu elicopterele. Ministrul saudit al sănătății, Khaled al-Faleh, a dat vina pentru tragedie pe lipsa de disciplină a credincioșilor, care nu respectă indicațiile date de responsabilii pelerinajului.

„Dacă pelerinii ar fi urmat instrucțiunile, am fi putut evita acest gen de accident”, a declarat ministrul la televiziunea publică El-Ekhbariya, după o deplasare la locul dramei.

Mulți pelerini se pun în mișcare fără a respecta orarele fixate de responsabili, a spus oficialul, promițând o anchetă rapidă și transparentă.

Este cel mai grav incident produs în timpul pelerinajului la Mecca în ultimii 25 de ani, după cel din 1990, când 1.426 de pelerini au murit într-o busculadă.

Incidentul de joi are loc la trei săptămâni după ce o macara s-a prăbușit la Marea Moschee din Mecca, 107 persoane pierzându-și viața.

În anul 2006, o busculadă produsă în timpul Hajj-ului s-a soldat cu moartea a circa 350 de pelerini.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA