AcasăActualitateSocialHUNEDOARA - Minerii de la Lonea solidari cu colegii lor de la...

HUNEDOARA – Minerii de la Lonea solidari cu colegii lor de la Crucea

DISTRIBUIȚI

HUNEDOARA Minerii de la exploatarea de cărbune Lonea, din Valea Jiului, sunt solidari cu colegii lor de la Mina Crucea, județul Suceava, acolo unde peste 80 de ortaci au intrat în greva foamei în subteran, a declarat marți președintele Sindicatului „Muntele” de la Mina Lonea, Vasile Păduraru.

HUNEDOARA Liderul sindical nu a exclus posibilitatea de a recurge, și el, la o formă extremă de protest, la fel ca minerii de la Crucea.

„Ne solidarizăm cu colegii noștri de la Mina Crucea, care trec prin greutăți mari, dar nici noi nu suntem mai departe de ei. Dacă este nevoie și vor suferi mai mult, eu sunt unul dintre cei care se va alătura lor chiar și prin greva foamei, prin proteste extreme, dacă este nevoie. Să demonstrăm că noi, minerii, atâția câți mai suntem, rămânem o forță”, a spus Păduraru.

Sindicatul „Muntele”, ce reunește angajați de la minele și termocentralele Complexului Energetic Hunedoara, a reclamat, la sfârșitul lunii iulie, la Ministerul Energiei, condițiile de lucru din minele de huilă ale Văii Jiului. Sindicatul a atras atenția asupra faptului că minerii nu mai au materiale pentru asigurarea securității zăcămintelor de cărbune și, implicit, a oamenilor care muncesc în abataje.

Câteva zeci de mineri de la Exploatarea de uraniu de la Crucea au declarat greva foamei, după ce luni seara s-au blocat în subteran, cerând să li se soluționeze revendicările privind plata drepturilor salariale și asigurarea unor contracte de muncă pe o perioadă de patru ani.

Compania Națională a Uraniului (CNU) a decis, în cadrul noii strategii de lucru, să închidă temporar mina Crucea-Botușana, considerată o exploatare neeconomică, și să demareze activitățile necesare pentru începerea exploatării de la Tulgeș-Grințies.

sursa info

foto arhivă

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

TE-AR MAI PUTEA INTERESA