AcasăActualitate112ÎN HUNEDOARA - Descinderi la persoane suspectate că au furat sute de...

ÎN HUNEDOARA – Descinderi la persoane suspectate că au furat sute de tone de cărbune din vagoanele de marfă

spot_img

DISTRIBUIȚI

ÎN HUNEDOARA Un număr de 15 percheziţii au loc în joi la persoane suspectate că furau cărbune din vagoanele de marfă, în judeţul Hunedoara.

Poliţiştii spun că în aproape un an a fost furată cantitatea de 300 de tone din vagoanele care aprovizionau Termocentrala Mintia.

Poliţiştii din cadrul Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi Timişoara fac 15 percheziţii pe raza judeţului Hunedoara, având 13 mandate de aducere emise de Judecătoria Petroşani, la 11 domicilii şi patru agenţi economici. Dosarul penal vizează furturi de minereu de cărbune din vagoanele de marfă care aprovizionează Termocentrala Mintia.

În perioada monitorizată, februarie 2017-ianuarie 2018, persoane necunoscute au sustras şi valorificat aproximativ 300 tone de minereu.

Cărbunele era încărcat în vagoanele CFR şi transportat la Mintia, Pe traseu, era furat din vagoane.

Au fost monitorizate mai multe transporturi de minereu de cărbune sustras. Transportul s-a efectuat cu camioane de mare tonaj, un transport putând însuma chiar şi 7.5 tone. Preţul de vânzare este de aproximativ 500 lei pe tonă.

Cărbunele furat se comercializa către persoane fizice şi agenţi economici. S-au obţinut sume de bani sau cereale în schimb.

Suspecţii vor fi cercetaţi pentru infracţiuni de furt calificat şi complicitate la furt calificat.

 

sursa info România TV

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA