AcasăEvenimentSportHULIGANII ȘI-AU FĂCUT ÎNCĂLZIREA – Șase cluburi maghiare, amendate cu peste trei...

HULIGANII ȘI-AU FĂCUT ÎNCĂLZIREA – Șase cluburi maghiare, amendate cu peste trei milioane de forinți pentru jigniri aduse României

DISTRIBUIȚI

Suporterii maghiari au intrat în febra meciului cu România, de vineri, 4 septembrie, de la ora 21:45, din preliminariile Euro 2016. În weekend-ul trecut, Federația Maghiară a aplicat amenzi usturătoare după patru din cele șase partide disputate, din cauza scandărilor ofensatoare anti-România ale echipelor implicate.

Comisia de Disciplină a Federației Maghiare a analizat patru partide disputate în etapa a 7-a a campionatului din țara vecină, Diogsgyor – Ujpest 2-1, Honved – Puskas FC 0-0, Vasa – MTK Budapesta 0-1 și Videoton – Debrecen 1-0, amendând șase din cele opt echipe implicate: Ujpest, Honved, Videoton, Debrecen, MTK și Diosgyor.

Fanii lui Videoton au atras echipei, prin scandările cu caracter rasist și discriminatoriu, o amendă de 400.000 de forinți (5.600 de lei), în timp ce oaspeții de la Debrecen au primit o sancțiune chiar mai aspră: 500.000 de forinți (7000 de lei).

Fanii lui MTK au adus clubului favorit doar 50.000 de forinți amendă (700 de lei). La Diosgyor – Ujpest au fost amendate ambele cluburi, primul cu 600.000 de forinți (8400 de lei), iar echipa oaspete, mult mai aspru, cu 1,3 milioane de forinți (18300 de lei). În fine, la meciul lui Honved cu FC Puskas, echipa gazdă a primit o amendă de 350.000 de forinți (5000 de lei). Toate sancțiunile au fost date pentru scandări xenofobe și rasiste la adresa României. În cazul cluburilor cu amenzi mai ridicate, s-a ținut cont de faptul că echipele respective sunt recidiviste.

În total, cele șase cluburi maghiare (jumătate din câte numără prima ligă din Ungaria) au plătit amenzi în valoare de 3,2 milioane de forinți (circa 45.000 de lei) pentru scandările împotriva românilor.

Meciul Ungaria – România este programat vineri, 4 septembrie, de la ora 21:45, pe Groupama Arena din Budapesta.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA