AcasăActualitateHAOS LA SPITALUL DIN SIGHET - Panică printre medici: “Ni se bagă...

HAOS LA SPITALUL DIN SIGHET – Panică printre medici: “Ni se bagă pumnul în gură să tăcem”

DISTRIBUIȚI

Informații șocante de la Spitalul din Sighetu Marmației, unde un pacient confirmat ca fiind infectat cu virusul COVID-19 a fost plimbat prin mai multe secții, în tot acest timp cadrele medicale nefiind protejate corespunzător, arată jurnalistul Vasile Dale.

Deși mai mulți jurnaliști au cerut, din nou, un punct de vedere oficial legat de acest subiect, din partea autorităților competente, s-au lovit (ca de cele mai multe ori de la intrarea în starea de urgență) de tăcerea absolută.

Cadrelor medicale care operează în spitalul din Sighet le e frică să vorbească public despre situația dezolantă în care sunt nevoiți să își practice meseria în aceste vremuri grele. Totuși, un număr mic de medici au informat, potrivit Vasile Dale, sub protecția anonimatului, că sunt amenințate să nu vorbească cu presa, astfel încât populația să nu afle despre situația reală din spitalul maramureșean.

Potrivit informațiilor transmise de către cadrele medicale, doi medici și o asistentă au intrat deja în izolare la domiciliu după ce au intrat în contact cu pacientul de 37 de ani din Rona de Jos, confirmat cu COVID-19. În același timp, medicii din spitalul din Sighet vorbesc și despre faptul că sunt obligați să folosească un singur echipament de unică folosință/ tură, respectiv că au costume de protecție insuficiente iar dezinfectantul este și el… insuficient.

Mare echipament de protecție plus șort din mușama și aia primită donație de la Laguna – 4 bucăți pentru secția de Anestezie Terapie Intensiă. A și să nu pomenesc de 3 flacoane dezinfectant pentru mâini pentru o lună de zile. Și răspunsul la cererile noastre sunt glume proaste pe seama virusului. Să aveți sănătate că boala vina!”, a fost chiar mesajul transmis prin intermediul Facebook de către unul dintre medici.

Vom reveni cu informații pe acest subiect.

Foto: Digi24
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

TE-AR MAI PUTEA INTERESA