spot_img
AcasăEvenimentSportHandbal. Mondialele de Tineret. Victorie preţioasă pentru tricolore

Handbal. Mondialele de Tineret. Victorie preţioasă pentru tricolore

DISTRIBUIȚI

România-Croaţia 23-19 (12-9)

România a obţinut a doua victorie de la Campionatul Mondial de tineret, 23-19 în faţa Croaţiei, şi face un pas important către calificarea în optimile de finală. Apărarea a fost punctul forte al elevelor lui Dumitru Muşi şi Costică Buceschi (FOTO), dar trebuie remarcată si forma bună a portarilor Arghir şi Dedu.
Jocul României s-a schimbat mult în bine faţă de meciul cu Brazilia, chiar dacă apărarea Croaţiei a fost mult mai agresivă şi mai dură. Andreea Arghir a prins o zi de excepţie, având un procentaj peste 50%, în timp ce colegele sale şi-au făcut datoria cu brio pe faza de atac. Eliza Buceschi(FOTO) a marcat 11-5 după 24 de minute, dar croatele au revenit şi au punctat de patru ori la rând, ajungând la două lungimi în urma României pe tabelă. Aceeaşi Eliza a avut însă ultimul cuvânt de spus şi a punctat pentru 12-9 cu şase secunde înainte de pauză.Foto: emaramures.ro
La reluare, Croaţia a evoluat ceva mai bine şi a ajuns la un singur gol în urma României, graţie Milei Toto, dar Varga şi Ianaşi au refăcut rapid diferenţa de la pauză. A fost momentul în care România s-a desprins decisiv, însă trebuie amintit că Denisa Dedu a parat două aruncări de la şapte metri pe finalul partide. Misiunea tricolorelor s-a uşurat odată cu trecerea timpului, pentru că adversarele au greşit mult în tentativa lor de a reveni, iar România obţine două puncte uriaşe în vederea calificării în optimi. Urmează o zi de pauză, după care partida cu Norvegia.
România-Croaţia 23-19 (12-9)
România:
Portari: Arghir (10/19), Dedu (4/13), Mureşan (0/1)
Marcatoare: Buceschi (8/11, 4/5 la 7m), Perianu (4/11), Ianaşi (3/5), Florica (2/2), Apipie (2/3), Varga (1/2, 1 din 7m), Ivan (1/2), Pricopi (1/2), Florea (1/3)
Au mai evoluat: Ciunt, Safta, Predoi, Bărbos
Aruncări de la 7m: 6/5
Eliminări: Ciunt, Pricopi, Ivan
Antrenori: Dumitru Muşi, Costică Buceschi
Croaţia:
Portari: Razum (10/20), Jukic (4/17)
Marcatoare: Toto (8/16), Milic (3/8), Jezic (2/2), Vidak (2/4), Vukojevic (2/7), Krsnic (1/1), Zulicek (1/4)
Au mai evoluat: Dragisic (0/2), Covic
Neutlizate: Kapitanovic, Dezic, Jakara, Debilic
Aruncări de la 7m: 7/5
Eliminări: Krsnic, Vukojevic, Zulicek, Jezic, Vidak
Antrenor: Nenad Sostaric
Cea mai bună jucătoare a României: Ana Maria Apipie
Cea mai bună jucătoare a Croaţiei: Marija Milic
(Sursa: handbalvolei.ro)

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
TE-AR MAI PUTEA INTERESA